„Ştiţi de ce sunt necăjite vacile din Moldova?… Că nu coase Vuitton nimic din ele”. Viorel Mardare ar fi împlinit astăzi 39 de ani

Astăzi cunoscutul și regretatul regizor Viorel Mardare ar fi împlinit 39 de ani, scrie SHOK.md. A trecut mai bine de un an de când nu mai este în viață, însă prietenii și toți cei care l-au cunoscut îi păstrează vie memoria. Și, cu siguranță, rămân să amintească despre el creațiile sale deosebite, care au ajuns să fie populare nu doar în țară, dar și pe întregul mapamond.

Foto: Vip Magazin

Cu ocazia zilei de naștere a regretatului regizor, una dintre cele mai bune prietene a venit cu un mesaj emoționant pe pagina sa de Istagram. „Mulți ani înainte, prietene, mulți ani în memoriile noastre. Astăzi noi, toți cei care te-am cunoscut, vom fi adunați de tine la amintiri despre Viorel Mardare. Mie tare mi-a mers să te cunosc și cel mai mult îmi doresc ca și cei care nu te-au cunoscut să știe că tu ești un erou al timpurilor noastre, un simbol al cum poate fi povestită frumos lumea, care nu e neapărat mereu frumoasă”, a menționat Nata Albot.

La începutul lunii august 2018, Viorel Mardare a fost diagnosticat cu o formă rară de cancer. Într-un timp record, prietenii și susținătorii lui s-au solidarizat într-un mod impresionant și au reușit în mai puțin de două zile să adune suma necesară pentru tratament în străinătate. După câteva luni de tratament în Austria, Viorel a revenit în țară, fiind internat la Institutul Oncologic. Însă la 9 martie 2019, el s-a stins din viață.

Viorel Mardare este recunoscut pentru numeroasele spoturi publicitare și sociale, care fac înconjurul lumii. Regizorul a surprins de fiecare dată cu video-urile sale. A primit la fel și Premiul Național, la categoria Regie, pentru creația originală în arta filmului publicistic și promovarea imaginii Republicii Moldova.

După ce în 2016 acesta a uimit aproape întregul mapamond cu filmuleţul „Go on. Fruits from Moldova”, în care melodia lui Freddy Mercury a ajuns să fie interpretată într-un mod mai deosebit de moldoveni, în 2018, el a realizat o altă „capodoperă” cinematografică – #BeOurGuest, în care apare, nimeni altul decât aşa zis-ul Brad Pitt.

„Ieşite din uz au fost valorile de care mă ţineau părinţii. Altfel, eram azi deputat sau businessman”, zicea Mardare într-un material pentru revista VIP Magazin, în anul 2013, cu 32 de offorisme.

„Casele unora au prea mult… termopan şi tăcere. Sătule de iarbă sunt... doar vacile din Amsterdam. Timp de doi ani… simt. Unele femei sunt ca… celelalte femei. În mod greşit am trăit ziua… trăită corect.”Banii unora… greşesc proprietarul. Ştiţi de ce sunt necăjite vacile din Moldova?… Că nu coase Vuitton nimic din ele. Mă înăduş când… mă uit la peştii de acvariu; sau la soţiile de milionari”, mai spunea regizorul în offorismele sale.

Vedeți mai jos câteva dintre creațiile lui Viorel Mardare.

„Go on. Fruits from Moldova”

„Fii oaspetele nostru”

Un alt spot devenit popular este spotul publicitar pentru o benzinărie. „Pătrunjel nu avem, în rest, avem de toate”.

Viorel Mardare este cunoscut și pentru regizarea scurt metrajului „Discoteca se amână”.

În 2016, în cadrul campaniei #FărăFrică, deșfășurate pe portalui UNIMEDIA, Viorel Mardare spunea că îi este frică de întuneric, iar în ziua în care nu iar mai fi frică, ar plăti mai puțin pentru Union Fenosa.


Pub