Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Autoritățile publice locale, îndemnate să…

Autoritățile publice locale, îndemnate să verifice starea barajelor, podurilor și căilor de evacuare a apei

Foto simbol

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI atenționează autoritățile publice locale și agenții economici să verifice starea barajelor, podurilor, căilor de evacuare a apei în vederea evitării inundațiilor și situațiilor excepționale, în contextul Codului galben de ploi puternice și vijelie, emis de Serviciul Hidrometeorologic de Stat.

Reprezentanții Inspectoratului atenționează că, în urma ploilor se pot forma scurgeri intensive pe pante cu risc de inundații locale. În acest context, IGSU atenționează autoritățile publice locale, agenții economici, în subordinea cărora se află bazine acvatice, să atragă atenția la starea barajelor, podurilor, căilor de evacuare a apei în vederea evitării inundațiilor și situațiilor excepționale.

În situații de risc oamenii sunt rugați să apeleze Serviciul de Urgență 112.

Conform meteorologilor, joi, 8 octombrie, se prevede instabilitate atmosferică, vor cădea averse însoțite de descărcări electrice, dimineața și ziua puternice (15-49 l/m2), izolat foarte puternice (50-70 l/m2), local vijelie cu rafale de până la 15-18 m/s.