03:28:20 25.04.2024
Stiri

Un expert al OMS aruncă bomba! Un procent uriaș din populația lumii a luat deja COVID

Actualitate 07.10.2020 08:31 Vizualizări1676 Autor: Ziarul National
Un expert al OMS aruncă bomba! Un procent uriaș din populația lumii a luat deja COVID


Pandemia de COVID-19 provoacă tot mai multe îngrijorări în lumea întreagă. Experții spun că mai avem mult de tras până se va obține o „imunizare în masă”. Un expert de la OMS spune că doar 10 la sută din populația de pe planetă a fost infectată cu noul coronavirus.

Organizația Mondială a Sănătății a lansat un nou avertisment privind pandemia de coronavirus. Oficialii spun că suntem încă foarte departe de punctul final.

„Cea mai bună estimare actuală ne spune că aproximativ 10% din populația planetei ar fi fost infectată cu virusul. Procentul variază în funcție de țară, de mediul urban versus rural și depinde de grupuri. Înseamnă că vasta majoritate a lumii rămâne în pericol”, a declarat, pentru CNN, doctorul Mike Ryan, director al OMS pentru programe sanitare de urgenţă.

Potrivit acestor declarații, asta înseamnă că aproximativ 770 de milioane de oameni, din populația 7,7 miliarde, a trecut deja prin coronavirus. Problema este că cei mai mulți nu au știut că sunt bolnavi, nu s-au izolat și au transmis virusul mai departe. Așa că pericolul este în continuare foarte mare.

La Paris a fost decretată din nou „stare de alertă”. De miercuri se închid barurile, iar activitățile din restaurante și universități vor fi restrânse. Premierul guvernului de britanic a spus că este posibil ca și la el în țară să intre în vigoare noi restricții. Boris Jonhson are însă speranțe. Cercetătorii de la Oxford au avansat cu cercetările privind un vaccin.

„Simt că sunt la un pas de a-l obţine, însă trebuie testat, validat corespunzător. Nu am ajuns încă acolo. Evident, dacă şi când vom avea un vaccin, crucial va fi să avem suficiente doze, să fim capabili să-l fabricăm şi să-l distribuim rapid în ţară”, a declarat premierul britanic, potrivit prosport.ro.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md