Președinția nu confirmă, dar nici nu infirmă spusele lui Renato Usatîi, potrivit cărora Dodon ar avea COVID-19. Șeful statului, însă, își continuă vizitele prin țară

by D M
Distribuiti mai departe...

Președinția nu confirmă, dar nici nu infirmă afirmațiile președintelui Partidului Nostru, Renato Usatîi, potrivit cărora Igor Dodon refuză să facă testul COVID-19, deoarece este sigur că va fi pozitiv. Asta după ce un angajat al Serviciului Protecție și Pază de Stat, care asigură paza și protecția șefului statului, s-ar fi infectat cu noul coronavirus. Între timp, Dodon își continuă întâlnirile electorale prin țară purtând mască. Înainte de campania electorală, însă, acesta evita să poarte masca, inclusiv atunci când mergea în vizită la școli.

Într-un răspuns oferit pentru Ziarul de Gardă, Ludmila Muntean, purtătorul de cuvânt al staff-ului lui Igor Dodon, a menționat că șeful statului și echipa sa respectă cu strictețe măsurile de protecție, iar dacă va fi nevoie, neapărat va face testul COVID-19.

Dl Usatîi ne acordă multă atenție, îi mulțumim pentru grijă. Igor Dodon și oamenii din echipa dânsului respectă strict toate masurile de protecție. Există proceduri după care se apreciază necesitatea de a face test pentru COVID și în cazul în care această necesitate va interveni – președintele Dodon va face testul. Dacă vom avea nevoie de competența domnului Usatîi, neapărat îl vom apela”, este mesajul transmis de Ludmila Muntean pentru Ziarul de Gardă.

A doua zi, după ce Renato Usatîi a atenționat asupra pericolului de răspândire a noului coronavirus de către Igor Dodon și echipa sa, șeful statului și-a continuat întâlnirile electorale prin țară. De această dată, Dodon se află în mai multe localități din nordul Moldovei. Atât Igor Dodon, cât participanții la întâlnirile electorale poartă mască de protecție.  

În 6 octombrie, înainte ca Renato Usatîi să anunțe despre faptul că un șef adjunct din paza lui Dodon a fost diagnosticat cu COVID-19, șeful statului a vizitat raioanele din sudul țării, mai exact Cahul și Vulcănești. Acolo a avut întâlniri cu oamenii de rând, cu un preot și a dat mâna cu ei, inclusiv cu un copil. 

Și oamenii de pe câmp, livezi sau viță-de-vie, care participă la întâlnirile electorale cu Igor Dodon, poartă măști de protecție asemănătoare. Cel mai probabil, acestea sunt oferite de echipa de campanie a lui Igor Dodon. 

La începutul campaniei electorale pentru alegerile prezidențiale, Igor Dodon a purtat mască chiar și la strâns gunoaie în Capitală, în cadrul unei acțiuni de salubrizare organizată de Primărie, la care au participat și membrii familiei șefului statului. 

Înainte de campania electorală pentru scrutinul din 1 noiembrie, Igor Dodon a fost acuzat de mai multe ori că, în plină pandemie de coronavirus, a sfidat orice măsură de prevenire a răspândirii bolii COVID-19. Șeful statului a mers în zeci de localități, a intrat în casele oamenilor, a ținut copii în brațe și a interacționat cu bătrâni, care sunt cei mai vulnerabili în fața COVID-19.  În context, Dodon a replicat că, spre deosebire de alți oponenți politici, el nu are frică să să se întâlnească cu oamenii și că aceștia, la rândul lor, au încredere în politicieni. 

Igor Dodon și-a permis să nu poarte mască și nici să respecte distanța socială în luna septembrie, când a efectuat vizite în mai multe școli și a dat mâna cu elevii. Fapta stârnit revoltă în societate, dar și nemulțumirea ministrul Educației, Igor Șarov, care a semnat un ordin prin care le-a interzis accesul demnitarilor de stat în instituțiile de învățământ.

Prin urmare, candidatul Partidului Nostru la șefia statului, Renato Usatîi, propune ca toți concurenții electorali să facă săptămânal testul COVID-19. El explică necesitatea prin faptul că interacționează cu oamenii în cadrul întâlnirilor electorale și există riscul răspândirii infecției în cazul prezenței acesteia. 

 

Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...

Comments are closed.