Renato Usatîi îl cheamă pe ministrul de Interne să facă toate demersurile pentru eliberarea polițistului răpit

by D M
Distribuiti mai departe...

Candidatul N1 la alegerile prezidențiale, Renato Usatîi, îi solicită ministrului Afacerilor Interne, Pavel Voicu, să spună ce s-a întâmplat cu polițistul răpit de separatiștii de la Tiraspol și ce măsuri au fost întreprinse pentru eliberarea acestuia din captivitate. Apelul a fost făcut la minutul de final al dezbaterilor electorale de la TVR, acolo unde Renato Usatîi a participat împreună cu reprezentantul Maiei Sandu.  

Fac un apel la autoritățile Republicii Moldova, las eu cu prezidențialele… A fost răpit un polițist! Să iasă Voicu și să dea explicații clare, așa cum a făcut-o săptămâna trecută în favoarea lui Dodon, când l-am găsit pe Plahotniuc, la Istanbul. Voicu iese și comentează când îl roagă Dodon, dar în acest caz nu a ieșit nici cu o poziție clară, nici cu măsuri operative pentru eliberare”, a menționat Usatîi. 

În timpul dezbaterilor electorale, Renato Usatîi a spus, însă, că într-un stat normal, polițistul demult ar fi fost acasă. 

Astăzi a fost răpit un polițist din Republica Moldova de către serviciile din Transnistria. Ce să facem? Să ies la tribună și să spun: Stimați cetățeni…. Doamne ferește! El deja era să fie adus acasă. Nu conta cum intram eu în Transnistria, sub care identitate, care ar fi fost grupul de reținere și de eliberare. Dar ce se întâmplă acum? Acum la SIS se discută despre două formule: prima – a făcut-o Dodon ca să-și arate că e salvator, așa cum a făcut-o cu piloții din Afganistan, când am avertizat că vor fi ținuți de Dodon și de Plahotniuc până la alegerile parlamentare. Să nu fie același scenariu. Eu vreau să vorbesc cu familia acestuia. Iată despre ce trebuie să discutăm”, a mai declarat Renato Usatîi.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...

Comments are closed.