/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

Ultima oră! Instanța de judecată a decis revizuirea dosarului lui Veaceslav Platon

missing
07 octombrie 2020, ora 18:49

Un complet de judecători de la Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani a decis că dosarul lui Veaceslav Platon, condamnat anterior la 18 ani de închisoare, urmează să fie revizuit. Instanța a acceptat solicitarea depusă de Procuratura Generală. Astfel, cauza penală va fi reexaminată de la zero, iar Platon va fi judecat în libertate.

Încheierea a fost emisă astăzi poate fi atacată la Curtea de Apel Chișinău doar o dată cu fondul cauzei, scrie Ziarul de Gardă.

Sursa video: Ziarul de Gardă

Decizia a fost luată după trei ședințe de judecată de un complet condus de magistrata Olga Bejenari. Acest complet va fi și cel care va reexamina dosarul Platon.

Pe 15 iunie, Platon a fost eliberat din arest după ce procurorul general, Alexandr Stoianoglo, a declarat că dosarul intentat pe numele controversatului om de afaceri a fost falsificat în totalitate și Procuratura va iniția, astfel, procedura de reviziuire a sentinței aplicate lui Platon.

Platon a fost condamnat definitiv de Curtea Supremă de Justiție la 18 ani de închisoare pentru frauda bancară, iar pedeapsa primită pentru escrocherie și corupere a fost cumulată, în total fiindu-i stabilită o pedeapsă de 25 de ani de detenție.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram