/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

/VIDEO/ Ar putea candidatul Mișcării Politice UNIREA să se retragă din cursa prezidențială în favoarea unui candidat unic de dreapta? Răspunsul lui Dorin Chirtoacă

missing
07 octombrie 2020, ora 22:26

Candidatul Mișcării Politice UNIREA Dorin Chirtoacă susține că înaintea începerii campaniei electorale el a venit cu propunerea de a fi identificat și desemnat un candidat comun de dreapta pentru alegerile prezidențiale, însă, potrivit lui, nu s-a ajuns la niciun consens în acest sens. Acum, însă, Chirtoacă susține că odată ce au fost colectate semnături și respectiv a fost deja înregistrat oficial în cursă de către Comisia Electorală Centrală (CEC), candidatul Mișcării Politice UNIREA nu se va retrage din cursa prezidențială în favoarea unui alt concurent electoral. Declarația a fost făcută miercuri, 7 octombrie, de către candidatul Mișcării Politice Unirea la funcția de președinte al R. Moldova, Dorin Chirtoacă, în cadrul emisiunii Politica de la TV8.

Ce a depins se noi, noi am făcut, ceilalți nu au dat niciun răspuns. Dialogul a fost refuzat. Eu cred ca oamenii au înțeles că dacă m-aș fi gândit doar la mine aș fi procedat cu totul altfel. În cazul în care apelul a fost fără niciun fel de răspuns ne rămâne sa facem ceea ce este firesc în democrație, să participăm la alegeri, să ne mobilizăm electoratul. Sunt 23 de mii de oameni care au semnat și m-au îndemnat să candidez, sunt și cele 10% din Chisinau care m-au votat anterior”, a declarat Chirtoacă.

Totodată, Dorin Chirtoacă susține că în turul doi va susține candidatul de dreapta la alegerile prezidențiale.

Dorin Chirtoacă, candidat Mișcarea Politică UNIREA:În ceea ce privește colaborarea cu alți candidați, depinde de ei. Noi suntem deschiși. În turul doi este firesc să ne susținem reciproc. Dacă ei vor fi în turul doi îi vom susține, dacă noi vom fi în turul doi ei ne vor susține. Problema este că dacă nu se merge la alegeri nu funcționează democrația. Pandemia este prima care îi va ține acasă pentru că le este frică să se infecteze. Problema este că nici pandemia nu este gestionată corect de acest regim. Trebuie să depășim aceste obstacole și să facem un pas pentru Moldova. Dacă am vrut să scăpăm de Pltahotniuc este firesc și trebuie să scăpăm și de Dodon”.

Luni, 5 octombrie, Dorin Chirtoacă, candidatul desemnat la prezidențiale de Mișcarea Politică Unirea, a fost înregistrat în cursa pentru alegerile prezidențiale din 1 noiembrie curent.

Precizăm că în lista candidaților pentru alegerile prezidențiale au fost înregistrați Renato Usatîi, Andrei Năstase, Tudor Deliu, Igor Dodon, Violeta Ivanov, Maia Sandu și Octavian Țîcu.

Alegerile prezidențiale se vor desfășura pe 1 noiembrie.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram