‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
vineri, 26 aprilie, 2024
10.5 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageArticoleÎn atenția producătorilor: cum puteți obține certificatul de Forță Majoră

În atenția producătorilor: cum puteți obține certificatul de Forță Majoră

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Începând cu data de 2 octombrie 2020, CCI eliberează avizele de atestare a impedimentului justificator de neexecutare a obligațiilor contractuale (anterior certificatul de Forță Majoră) în baza Regulamentului nou aprobat de CCI pe 25 septembrie 2020.

Regulamentul respectiv este menit să substituie procedura eliberării certificatului ce atestă evenimentul de Forță Majoră (specificăm faptul că a fost substituit conceptul de ”forță majoră” de către Codul Civil, cu cel de „impediment care justifică neexecutarea obligației”).

Procedura de eliberare a avizelor urmează a fi aplicată în cadrul raporturilor contractuale comerciale în care cel puțin o parte este subiect al activității de întreprinzător și în care părțile unui astfel de contract au convenit în scris atestarea de către CCI a RM.

Conform procedurii, solicitantul va depune cererea și documentele anexate la sediul Camerei de Comerț și Industrie (mun. Chișinău, bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 151) sau, în cazul cererii semnate electronic, la adresa electronică [email protected].

Cererea se perfectează conform formularului prevăzut în anexa Regulamentului CCI, cu indicarea fondul impedimentului – descrierea faptică și detaliată a evenimentului şi argumentele care atestă imposibilitatea neexecutării obligațiilor contractuale.

La cerere, de asemenea, agenții economici trebuie să anexeze contractul și documentele confirmative. Avizul de atestare se va  elibera în termen de până la 30 de zile calendaristice de la data depunerii cererii și a documentelor.

‹ adv ›

Regulamentul în care sunt specificate cerințele de obținere a certificatului ce confirmă că au fost înregistrate impedimente ce justifică neexecutarea obligației poate fi accesat pe acest link.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›