image
Sursa foto: facebook.com/oncomoldova

O asistentă medicală de la Institutul Oncologic a fost răpusă de COVID

Încă o tragedie în sistemul medical din Republica Moldova. O asistentă medicală în vârstă de 47 de ani de la Insititul Oncologic din capitală a pierdut lupta cu Covid-19, după ce a luptat 20 de zile cu virusul.

Despre aceasta a anunțat administrația Institutului Oncologic într-o postare pe pagina de facebook, unde au exprimat și condoleanțe familiei asistentei medicale.

Minodora Camerzan și-a consacrat viața sistemului sănătății începînd cu anul 1992, când a finalizat Colegiul de Medicină din Bălți și s-a încadrat în Oficiul Medicilor de Familie din s. Crișcăuți raionul Dondușeni. În Institut a activat din februarie 2020 reușind în scurt timp să devină un membru al colectivului cu includerea în toate grijile și responsabilitățile cu care activează angajații. 20 de zile a luptat cu maladia COVID-19 pe fondalul altor maladii cronice. Trăim clipe grele de conștiientizare, că maladia poate fi atît de cruntă.Exprimăm condoleanțe rudelor și celor apropiați”, se arată scris în mesajul publicat.

Amintim că bilanțul persoanelor infectate cu noul coronavirus a ajuns la 56901 de cazuri. În total, 41 467 persoane au fost tratate de COVID-19, iar pentru 13756 persoane infecția a fost fatală.

Noutăţile partenerilor

comentarii: