image
Sursa foto: moldnews.md

DOC: Ce spune Poliția de Frontieră Română despre intrarea lui Plahotniuc pe teritoriul României

Inspectoratul General al Poliției de Frontieră Română refuză să ofere informații despre intrarea lui Vladimir Plahotniuc pe teritoriul României.

„Astfel de date intră în categoria datelor cu caracter personal”, se spune într-un răspuns oferit pentru Jurnal TV.

„... astfel de date intră în categoria datelor cu caracter personal, iar prelucrarea acestora se realizează în conformitate cu prevederile Regulamentului (UE) 679/2016 privind protecţia persoanelor fizice în ceea ce priveşte prelucrarea datelor cu caracter personal şi privind libera circulaţie a acestor date. De asemenea, astfel de informaţii nu pot fi făcute publice în temeiul Legii 544/2001 privind liberul acces la informaţiile de interes public, ca urmare a art. 12, alin. (1), lit. d) prin care sunt exceptate de la liberul acces informaţiile cu privire la datele personale”, se arată în răspunsul oferit pentru Jurnal TV.

În ceea ce priveşte transmiterea de către autorităţile din Republicii Moldova a unei solicitări în vederea localizării sau extrădării unei persoane, Poliția de Frontieră Română precizează că astfel de detalii despre procedura in astfel de situaţii pot fi comunicate de către Ministerul Justiţiei.

„Din punct de vedere al atribuţiilor specifice, Politia de Frontieră Română aplică la controlul de frontieră legislaţia naţională şi europeană, iar dacă se constată că pe numele unei persoane este emisă o alertă de către institutiile competente, dispune măsuri legale în consecinţă”, se mai spune în nota expediată de către Centrul de Informare şi Relaţii Publice din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră Române.

docdoc

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: