image
Sursa foto: partidulsor.md

Partidul Șor se plânge că e ținta unor atacuri menite să-i blocheze activitatea electorală

Partidul Șor și candidatul său la alegerile prezidențiale, Violeta Ivanov, afirmă că sunt ținta unei conspirații din partea autorităților care au drept scop să împiedice activitatea formațiunii și a candidatului în campania electorală, urmărindu-se chiar scopul de a o exclude din cursă.

În cadrul unei conferințe de presă, deputatul Denis Ulanov și juristul Dumitru Cazac au declarat că Victoriabank a închis unilateral conturile partidului, în timp ce alte bănci nu vor să încheie contract cu formațiunea. Partidul acuză autoritățile statului că nu întreprind nimic pentru a debloca situația, în pofida unei încheieri judecătorești în acest sens.

Totodată, a fost refuzată deschiderea contului grupului de inițiativă care a colectat semnături în favoarea Violetei Ivanov.

Reprezentanții partidului s-au adresat la Comisia Electorală Centrală, care a redirecționat demersul către Banca Națională.

„BNM ne-a răspuns că nu are prerogativa de a penaliza băncile pentru neexecutarea obligațiilor contractuale, nu este împuternicită să oblige băncile să deschidă un cont (deși legea obligă persoanele juridice să dețină un cont bancar) și, în general, nu are competența de a soluționa astfel de chestiuni”, a declarat juristul Dumitru Cazac.

El a menționat că este vorba de o încălcare clară a Constituției și a drepturilor politice și electorale ale Partidului „ȘOR” și candidatului său.

„Cum putem explica această pasivitate a CEC și BNM decât printr-o conspirație a instituțiilor de stat pentru a bloca procesul electoral în care Partidul „ȘOR” joacă un rol activ? De facto, CEC și BNM contribuie la încălcarea drepturilor și competiției politice în procesul electoral”, a declarat deputatul Denis Ulanov.

El consideră că cele două instituții îndeplinesc o comandă politică și a cerut respectarea legislației precum și demiterea funcționarilor Băncii Naționale care prin inacțiunile lor periclitează activitatea Partidului Șor.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: