image
Sursa foto: partidulsor.md

CEC și BNM reacționează în cazul candidatului partidului Șor care s-a plâns că este ținta unor atacuri

Comisia consideră că se creează artificial condiții dezavantajoase, în acest mod fiind încălcate prevederile legale potrivit cărora concurenții electorali participă la campanie pe bază de egalitate, beneficiază de drepturi egale în folosirea mijloacelor.

CEC solicită intervenția Comisiei economie, buget și finanțe a Parlamentului Republicii Moldova și a Comisiei naționale a pieței financiare, cerându-le să examineze situația creată și să acorde posibilități tuturor concurenților electorali să beneficieze de drepturi legale depline în materie de finanțare a campaniilor electorale desfășurate.

Într-o reacție emisă presei, Banca Națională a Moldovei a menționat că deciziile privind inițierea, continuarea sau terminarea relației de afaceri cu clientul se iau de către bănci de sine stătător, în funcție de riscul asociat clientului și tranzacțiilor acestuia. Astfel, la luarea deciziilor trebuie să se țină cont de cadrul normativ în vigoare în domeniul prevenirii și combaterii spălării banilor, care stabilește, între altele, obligația băncilor de a aplica măsuri de precauție în relațiile cu clienții lor și să asigure efectuarea unei analize abordate pe risc a acestor relații.

În cadrul unei conferințe de presă, Partidul Șor și candidatul său la alegerile prezidențiale, Violeta Ivanov, au afirmat că sunt ținta unei conspirații din partea autorităților care au drept scop să împiedice activitatea formațiunii și a candidatului în campania electorală, urmărindu-se chiar scopul de a o exclude din cursă.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: