Violeta Ivanov: Vom construi fabrici de conserve în toate raioanele unde va fi nevoie

Candidata Partidului „Șor” la prezidențiale, deputata Violeta Ivanov, consideră că în fiecare raion unde este nevoie, conform profilului agricol, trebuie construite întreprinderi de stat pentru prelucrarea materiei prime din sectorul agrar. În acest fel, producătorii agricoli vor fi siguri că vor avea piață de desfacere și vor fi protejați.

Foto: partidulsor.md

Violeta Ivanov consideră că în Moldova trebuie creată infrastructura necesară pentru procesarea produselor agricole, inclusiv pentru export. În acest sens, programul prezidențial al echipei Violetei Ivanov „Moldova 2024” prevede construcția întreprinderilor de stat pentru prelucrarea materiei prime din sectorul agrar.

„Eu consider că trebuie să construim în special fabrici mari de conserve în raioanele unde sunt necesare, ținând cont de particularitățile agricole ale fiecărei regiuni. În așa fel, producătorii vor fi siguri că au piață de desfacere și vor fi mai interesați să cultive mai mult”, a menționat Violeta Ivanov pe pagina sa Facebook.

În opinia candidatei Partidului „Șor”, cei din sectorul agrar vor putea accesa mai multe credite pentru a investi în tehnică și infrastructură și își vor putea permite să angajeze mai mulți lucrători. Violeta Ivanov crede că măsura va conduce și la sporirea exporturilor, dar și la creșterea acumulărilor la buget.


Pub