(video) „Regina Oceanului" a fost prinsă lângă coastele Canadei. Rechinul uriaș din specia Marele Alb are 50 de ani

Oamenii de știință ai organizației OCEARCH au capturat în largul coastei canadiene un rechin din specia Marele Alb în vârstă de 50 de ani, informează CNN. Cercetătorii i-au pus numele „Nukumi”, citează Digi24.

Foto: captură video/Twitter

Rechinul este o femelă care măsoară 5,5 metri în lungime și cântărește peste 1,6 tone, fiind denumită de echipa de cercetători „Regina Oceanului”.

Nukumi este cel mai mare exemplar prins în cadrul expediției OCEARCH, desfășurată lângă Nova Scotia, Canada. Organizația a postat pe Facebook și un clip video cu Nukumi așezată pe o platformă submersibilă.

OCEARCH a marcat deja sute de rechini, delfini, foci și alte animale, folosind datele obținute pentru a afla mai multe despre migrații, dar și noutăți despre viața rechinilor.

Rechinii din specia Marele Alb sunt cei mai mari pești de pradă din lume. În ciuda reputației de prădători, World Wide Fund for Nature (WWF) spune că specia este vulnerabilă și numărul exemplarelor este într-o continuă scădere. Marele Alb este faimos și datorită dimensiunilor sale, exemplarele mature ajungând până la 6,4 metri în lungime.


Pub