Navalnîi susține că a fost otrăvit de către Serviciile Secrete rusești deoarece este o ameninţare înaintea scrutinului legislativ

Aleksei Navalnîi crede că a fost otrăvit cu o substanţă neurotoxică de către agenţii servciilor secrete rusești deoarece Administraţia de la Moscova îl consideră o ameninţare în perspectiva scrutinului legislativ programat în Rusia în 2021.

Foto: www.dw.com

Opozantul rus crede că a atins un obiect pe care era substanţa chimică de uz militar. Liderul opoziţiei ruse afirmă că recuperarea sa va mai dura cel puţin două luni.

„Eu cred că totul a fost comis de angajați ai serviciilor secrete, la ordinul lui Putin. Otrăvirea a avut loc la hotel, iar efectele s-au făcut simțite după trei sau patru ore, un timp îndelungat. Dacă aș fi ingerat sau inhalat substanța, aș fi murit într-o jumătate de oră sau o oră. Fie am atins-o... aș fi putut s-o iau de pe cămașa aflată pe umeraș, putea fi pe haine... Responsabil nu poate fi un oligarh sau un oficial corupt, deoarece combinația între Noviciok, oameni cu acces la această substanță și știința de a o folosi înseamnă că doar câțiva oameni din serviciile secrete știau să îl utilizeze. Au înţeles că sunt mari probleme care îi ameninţă înaintea alegerilor pentru desemnarea membrilor Dumei de Stat", Camera inferioară a Parlamentului Rusiei, afirmă Aleksei Navalnîi într-un interviu acordat unui blogger, conform agenţiei Reuters, citează Digi24.

Aleksei Navalnîi a fost internat 32 de zile în Clinica universitară Charité din Berlin, dintre care 22 de zile s-a aflat la terapie intensivă. Disidentul rus a fost externat acum două săptămâni. Aleksei Navalnîi, un critic al preşedintelui rus Vladimir Putin, s-a simţit extrem de rău în timpul unui zbor intern, în Rusia, pe 20 august. Liderul opoziţiei ruse a fost transferat în comă în Germania. Medicii germani au stabilit că disidentul rus a fost atacat cu o substanţă neurotoxică din gama Noviciok. Rusia a negat orice implicare în presupusul atac şi a cerut dovezi că disidentul ar fi fost otrăvit.


Pub