Moldovenii pot intra, de mâine, în România fără a sta în carantină. Ce trebuie să prezinți și cât vei putea sta pe teritoriul țării vecine

Începând de mâine, moldovenii care care intră în România pot fi scutiți de regimul de carantină pentru 72 de ore, dacă prezintă un test negativ pentru Covid-19, efectuat cu cel mult 48 de ore înainte. Anunțul a fost făcut de către Ambasada României în RM, menționând că țara noastră face parte în continuare din lista țărilor/zonelor de risc epidemiologic ridicat, pentru care se instituie cele 14 zile de izolare.

Foto: UNIMEDIA

Totodată, persoanele care sosesc în România din Republica Moldova și intră în carantină pentru o perioadă de 14 zile, pot ieși din carantină după a 10-a zi, dacă efectuează un test pentru SARS-CoV-2 în a 8-a zi de carantină, rezultatul acestuia este negativ și nu prezintă simptomatologie specifică.

Se mențin în continuare măsurile stabilite prin actele normative adoptate de către autoritățile române în contextul epidemiei de COVID-19 în ceea ce privește intrarea pe teritoriul României și a instituirii carantinei, disponibile la adresa http://chisinau.mae.ro/local-news/1923 . *** Ambasada recomandă tuturor persoanelor să se informeze permanent doar din surse oficiale (https://stirioficiale.ro/hotarari) cu privire la intrarea și șederea pe teritoriul României, înainte de începerea călătoriei, tocmai pentru a evita deplasarea până în punctul de trecere al frontierei și refuzul intrării.


Pub