Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Svetlana Tinahovskaya s-a întâlnit cu…

Svetlana Tinahovskaya s-a întâlnit cu Angela Merkel la Berlin

Sursa: twitter.com/RegSprecher​

Lidera opoziției belaruse, fosta candidată unică a opoziției belaruse, Svetlana Tihanovskaya a avut o întrevedere cu cancelara Germaniei, Angela Merkel.

Potrivit Euroradio.fm, întâlnirea a durat 45 de minute și cele două politiciene au discutat despre situația politică din Belarus și modul cum această criză politică poate fi rezolvată.

„Cel mai important lucru este oprirea violențelor și eliberarea tuturor deținuților politici”, a declarat Tihanovskaya. Lidera opoziției din Belarus i-a dat și două cadouri: o umbrelă în culorile steagului protestului Belarus, alb-roșu-alb și o carte ”Țara Belarus” în limba germană.

«Svetlana a menționat că protestele din Belarus nu reprezintă o manifestație împotriva Rusiei și pentru Europa: este doar o consecință a crizei interne belaruse. Cel mai important obiectiv al poporului este organizarea unor alegeri noi. Este foarte important ca aceastea să se desfășoare cât mai curând pentru că de 26 de ani poporul trăiește în presiune și nu mai poate răbda acest lucru”, se arată într-un comunicat al canalului oficial de telegram al Svetlanei Tihanovskaya.