19:12:30 25.04.2024
Stiri

CSJ îi dă dreptate lui Andrei Năstase, după ce candidatul Platformei „DA” la funcția de președinte a CONTESTAT decizia CEC de a deschide 42 de secții de votare pentru cetățenii din stânga Nistrului

Actualitate 06.10.2020 11:31 Vizualizări2417 Autor: Ziarul National
CSJ îi dă dreptate lui Andrei Năstase, după ce candidatul Platformei „DA” la funcția de președinte a CONTESTAT decizia CEC de a deschide 42 de secții de votare pentru cetățenii din stânga Nistrului


Decizia Comisiei Electorale Centrale (CEC) privind deschiderea a 42 de secții de votare pentru cetățenii din stânga Nistrului la alegerile prezidențiale din 1 noiembrie curent nu este bătută în cuie. Curtea Supremă de Justiție (CSJ) a anulat hotărârea Curții de Apel Chișinău, prin care s-a declarat inadmisibilă cererea depusă de candidatul Platformei „DA” la funcția de președinte al R. Moldova, Andrei Nastase, împotriva Comisiei Electorale Centrale privind micșorarea numărului secțiilor de votare pentru transnistreni.

Curtea Supremă de Justiție menționează în hotărârea sa că judecătorii Curții de Apel Chișinău au „interpretat eronat” normele de drept procedural. Soluția Curții de Apel Chișinău este considerată „greșită și neîntemeiată”. Astfel, magistrații au fost obligați să rejudece cauza.

„CEC a decis deschiderea a tocmai 42 secții de votare pentru cei din stânga Nistrului, astfel sporind riscul fraudării alegerilor din 1 noiembrie. Andrei Năstase a contestat această decizie a CEC și iată rezultatul! Cu „DA” se poate! Prin acțiuni concrete, persuasive, elaborate cu disciplină și profesionalism vom reuși să schimbăm situația”, se arată într-un comunicat de presă al Platformei „DA”.

Curtea Supremă de Justiție (CSJ) a admis recursul depus de către candidatul Platformei DA, Andrei Năstase, la funcția de președinte al R. Moldova și a decis anularea încheierii din 2 octombrie 2020 a Curții de Apel Chişinău (CA), prin care s-a declarat inadmisibilă cererea lui Năstase împotriva Comisiei Electorale Centrale (CEC) privind micșorarea numărului secțiilor de votare pentru locuitorii din regiunea transnistreană. Curtea Supremă de Justiție a pronunțat decizia luni, 5 octombrie. Astfel, CSJ restituie cauza la rejudecare.

CITIȚI și DOC // Aleșii locali care votează ÎMPOTRIVA deschiderii secțiilor de vot destinate transnistrenilor, „SPERIAȚI” de către Cancelaria de Stat: La 1 noiembrie ar putea izbucni confruntări la Nistru, avertizează opoziția

De menționat că și unii reprezentanți ai administrației publice locale refuză să amenajeze secții de votare pentru votanții din stânga Nistrului. Așa s-a întâmplat în ultimele zile la Anenii Noi și la Rezina.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md