13:44:44 20.04.2024
Stiri

Usatîi le-a explicat locuitorilor capitalei cum va provoca alegeri parlamentare ANTICIPATE și cine se va regăsi în LISTA deputaților propuși de „Partidul Nostru”

Actualitate 06.10.2020 13:30 Vizualizări973 Autor: Ziarul National
Usatîi le-a explicat locuitorilor capitalei cum va provoca alegeri parlamentare ANTICIPATE și cine se va regăsi în LISTA deputaților propuși de „Partidul Nostru” Facebook


Candidatul „Partidului Nostru” la alegerile prezidențiale, Renato Usatîi, dă asigurări că, a doua zi după alegeri, va chema toți cetățenii R. Moldova la Chișinău, iar împreună cu ei le va cere actualilor deputați să-și depună mandatul, pentru ca să fie provocate alegeri parlamentare anticipate.

„Anterior, în 2016, când din partea „Partidului Nostru” a candidat Dumitru Ciubașenco, noi spuneam că Parlamentul trebuie dizolvat. Se spunea atunci că e populism, că nu e posibil așa ceva. Acum, Dodon vorbește de două luni despre dizolvarea Parlamentului. Eu vă asigur că, după ce voi câștiga prezidențialele, va fi organizat transport din fiecare sat și oraș din R. Moldova. Îi vom aduna pe toți în PMAN. Noul președinte ales de popor este persoana în care are încredere majoritatea cetățenilor. În aceeași zi vom merge la Parlament și îi vom ruga frumos pe toți să demisioneze”, a spus Usatîi ieri, în cadrul unei întâlniri electorale cu mai mulți locuitori ai municipiului Chișinău.

Candidatul la funcția de președinte a adăugat că mulți dintre actualii deputați nu se vor conforma, deoarece știu că aceasta e ultima lor șansă să fie deputați. „Eu vă asigur că mulți dintre ei nu vor pleca. Ei vor face tot felul de coaliții, dar când toată țara știe că puterea aparține poporului, iar poporul a delegat un nou președinte, eu voi semna decretul de dizolvare a Parlamentului. Eu nu voi fi Dodon, atunci când se înțelegea cu Plahotniuc. Pentru ca să nu pară responsabil de ceva, el era deconectat pentru cinci minute de Curtea Constituțională. Dodon se străduia să nu se păteze și-i permitea lui Plahotniuc să facă ce vrea. Ulterior s-a văzut kuliokul etc”.

Pe lista „Partidului Nostru” nu se vor regăsi neapărat membrii formațiunii sale, promite Usatîi, ci specialiști foarte buni, care nu au o tangență cu politica.

„Eu voi dizolva Parlamentul nu pentru că așa vrea Renato Usatîi, dar pentru că asta vrea majoritatea cetățenilor. Fracțiunea noastră va fi reprezentată în noul Parlament de profesioniști, în pofida faptului că cineva e proeuropean, proromân sau prorus. Avem nevoie de specialiști buni în toate domeniile. Noi nu vom merge pe varianta că e obligatoriu să fii membru de partid ca să ajungi în Parlament. Pe mine nu mă interesează de acum încolo culorile politice, pe mine mă interesează să avem cadre bune în viitorul Parlament. Nu avem nevoie de o stână de oi, care așteaptă să li se spună când să ridice mâna dreaptă sau mâna stângă. Câți deputați ați văzut să iasă cu inițiative, proiecte de lege? Majoritatea tac și în timpul nopții socot leii pentru care merg la lucru”, a adăugat sursa citată.

Acesta a mai promis că-i va pune la dubă pe cei care s-au îmbogățit ilegal, iar averile vor fi confiscate în folosul statului.

„Noi nu mai putem greși. După ce ajung la Președinție, o să am grijă ca toți nacialnicii îmbogățiți peste noapte să-și declare averile. Dacă nu vor putea demonstra că le-au obținut legal, vor fi luate și întoarse statului. Cu sentințe mari, până la pușcărie pe viață, nimeni nu va mai îndrăzni să pună mâna pe banii cetățenilor. Voi avea „grijă” nu doar de hoții din țară, ci și de cei de peste hotare, care acum ne fac cu mâna de pe plaje exotice, în bătaie de joc. Structura nouă, care va lua locul CNA-ului și va fi formată din cei mai buni angajați ai MAI, SIS, CNA și Procuratura Generală, îi va aduce de peste tot, pentru că va avea astfel de posibilități. Eu nu am nevoie să le studiez anchetele. Am dezvăluit o mulțime de scheme în care au fost implicați. Așa că nu o să-mi ia mult timp să-i bag la dubă. Înțeleg perfect că unor judecători nu o să le placă discuțiile cu mine, dar asta nici nu mă interesează. Aveți puțină răbdare”, le-a transmis Usatîi celor prezenți.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md