09:18:40 25.04.2024
Stiri

Ceaiurile de slăbit: cum funcționează, cât și când să bem?

Actualitate 06.10.2020 19:58 Vizualizări899 Autor: Ziarul National
Ceaiurile de slăbit: cum funcționează, cât și când să bem?


Ela Crăciun a vorbit despre ceaiurile de slăbit în cadrul unui nou episod live, la care au fost invitate și Dr. Simona Carniciu și Dana Săvuică.

În timpul pandemiei reclamele la ceaiurile de slăbit au luat cu asalt rețelele de socializare. Pentru că suntem mai sedentari decât înaintea pandemiei, riscul acumulării kilogramelor în plus a crescut considerabil. Astfel se face că foarte multe persoane caută soluții pentru a slăbi fără a mai merge la sală, iar ceaiurile de slăbit tind să fie una din opțiunile principale. Cât de sănătoase și eficiente sunt, însă, acestea? Ela Crăciun a dezbătut subiectul în cadrul unui nou episod live, transmis pe pagina ei de Facebook, la care au fost invitate și Dr. Simona Carniciu (medic diabet, nutriție, doctor în științe) și vedeta Dana Săvuică.

„Ceaiurile sunt foarte sănătoase și pentru slăbit. Dar trebuie să ținem cont de anumite considerente. În primul rând trebuie să ne gândim la efectele pe care dorim să le obținem. Dacă bem un singur ceai, s-ar putea să nu aibă efectele scontate și să nu contribuie la echilibrul întregului organism în așa fel încât să se poată slăbi eficient. De asemenea, dacă bem ceai sau luăm anumite suplimente alimentare, ele nu reprezintă un argument în plus pentru a nu ține dietă. Trebuie să combinăm ceaiurile cu o dietă echilibrată și puțină mișcare. Când spun dietă nu mă refer la un regim strict, ci poate și la simpla micșorare a porțiilor de mâncare. Iar când spun mișcare, nu trebuie să fim sportivi de performanță. Trebuie din toate 3 câte puțin și atunci cu siguranță vom avea rezultate”, a declarat Dr. Simona Carniciu în cadrul transmisiei live inițiată de Ela Crăciun.

„Dacă dezechilibrele în organism sunt de altă natură, spre exemplu hormonală, situația este mai complicată și așteptările noastre pot să fie deșarte. Atunci când vrem să facem o schimbare în viața noastră și să ne apucăm de un regim de slăbit, trebuie să identificăm mai întâi factorii care au dus la îngrășare. Dacă aceste cauze sunt stilul de viață haotic, stresul sau un foarte ușor dezechilibru hormonal, atunci bineînțeles că vom avea succes cu introducerea celor 3 elemente. Ceaiuri, regim echilibrat și mișcare. Dacă suntem constanți în această direcție, chiar putem să ajungem la câteva kilograme în minus pe lună”, adaugă specialistul intervievat de Ela Crăciun.

Cât și când bem ceaiurile de slăbit?

„Orice ceai poate fi folosit zilnic, dar este important să avem grijă la doze pentru că toate aceste plante medicinale au câte un efect. Cele principale sunt eliminarea apei din organism, deci diuretic, și digestia. Putem să bem cam 1 litru pe zi dacă vrem să obținem efecte mai rapid. Dar, pentru o cură pe termen lung, este bine să reducem la o cană pe zi. Sau să nu îl facem la fel de concentrat și să rămânem la 1 litru pe zi. Ne putem începe ziua cu un ceai cald, așa cum ne învățau pe vremuri bunicii. Pentru că pe timpul nopții organismul intră în repaus și pierde apă. Dimineața ceaiul ajută la hidratare în primul rând pentru că are apă la temperatură ridicată. Printr-un simplu principiu al fizicii, orice lichid cald pătrunde mult mai repede în celulă și o hidratează mai repede. Iar organismul are nevoie de asta pentru un start corect al zilei”, adaugă specialistul.

Citiți articolul integral pe csid.ro


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md