BNM vine cu o reacție în cazul Partidului „ȘOR”: „Banca singură decide când să termine relația cu clientul”

bnm-1280×720

Banca Națională a Moldovei a venit cu o reacție la declarația Partidului „ȘOR”, care a învinuit băncile din Moldova că le refuză deschiderea și deservirea contului bancar. BNM zice că băncile din Republica Moldova sunt libere să decidă oricând suspendarea relației dintre bancă și client.

„Deciziile privind inițierea, continuarea sau terminarea relației de afaceri cu clientul se iau de către bănci de sine stătător, în funcție de riscul asociat clientului și de tranzacțiile acestuia. Astfel, la luarea deciziilor trebuie să se țină cont de cadrul normativ în vigoare în domeniul prevenirii și combaterii spălării banilor, care stabilește, între altele, obligația băncilor de a aplica măsuri de precauție în relațiile cu clienții lor și de a asigura efectuarea unei analize abordate pe risc a acestor relații”, se arată în comunicat.

Vă amintim că, astăzi, juristul Partidului „ȘOR” a declarat că banca, la care partidul era demult client, a refuzat necondiționat deservirea contului și a refuzat să deschidă alt cont bancar. Totodată, și celelalte bănci au refuzat să administreze contul bancar al Partidului „ȘOR”.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente