(foto) Miliardul ne-a făcut, din nou, faimoși în lume. O agenție de publicitate din Moldova a câștigat aurul la un concurs internațional

pikoagency

O agenție de publicitate din Moldova a fost premiată ieri, 5 octombrie, la cea de-a 27-a ediție de Cresta International Advertising Awards din Londra cu cinci premii semnificative: aur, argint și bronz. Vorbim despre Agenția Piko – fondată în anul 2008.

Agenția Piko reprezintă cea mai premiată agenție de publicitate din Moldova, cu peste 25 de premii internaționale și nominalizări la diverse festivaluri și competiții din domeniu, cum ar fi European Design Awards, G8 (greateight фестиваль креативных индустрий), Golden Award of Montreux, Lurzer’s Archive 200 Best Series și Cresta International Advertising Awards.

„Suntem incredibil de mândri și entuziasmați să anunțăm că Piko este onorată să primească cinci premii: aur, argint și bronz”, spune echipa Piko.

Echipa Piko ne-a relatat că a fost premiată cu următoarele distincții:

# Aur în Digital Design (Micro-site, este vorba despre platforma www.miliardul.md) pentru campania realizată cu jurnaliștii de la TV8 și emisiunea Cutia Neagră, cu ajutorul colegilor lor de la Amigo, intitulată The Banknote of the Stolen Billion;


# Argint în Print Design (Art Direction);
# Bronz în Craft (Outstanding Art Direction), precum și un Bronz în Print Design (Art Direction) pentru un alt proiect, dedicat partenerilor de la Ambasada Olandei în Moldova, intitulat Rembrandt’s Party.

De asemenea, Piko au fost anunțați drept finaliști (Shortlist) în categoria Craft Campaign, pentru campania The Banknote of the Stolen Billion sau, alternativa în română, „Bancnota miliardului furat”.

Alte proiecte câștigătoare, premiate cu Aur în Digital Design, sunt: @GoodnessBot, semnat de BBDO New York pentru Monica Lewinsky, Noise-o-Meter, semnat de Wunderman Thompson Dubai pentru Bose și Build with the Force, semnat de SERVICEPLAN Germany pentru LEGO.

Un alt proiect câștigător, premiat cu Argint în Print Design, este Dentsu Inc. Japan cu identitate vizuală realizată în origami minimalist pentru artKYOTO. Cu Bronz în aceeași categorie, Print Design, este premiată VCCP London, cu Donate your words pentru Cadbury.

Totodată, menționăm și alte proiecte premiate cu Bronz în Craft: Geometry Argentina cu Ecosystems pentru Volkswagen, Heimat Berlin cu McFamilies pentru McDonald’s și TBWA\RAAD cu Don’t KFC and drive pentru KFC.

În lista agențiilor premiate intră câteva cu proiecte semnate pentru corporații super populare, cum ar fi: Puma, Tinder, Volkswagen, Heineken, Lacoste, Diesel, McDonald’s, KFC și multe altele.

De menționat este faptul că premiile Cresta sunt premii oferite la nivel internațional, al căror scop este de a recunoaște standarde înalte de realizare creativă în industria internațională de publicitate, design digital și comunicare. Cresta este un program de premiere extins și extrem de selectiv. Înscrierile sunt apreciate de un juriu format din peste 80 de directori creativi, artiști în design grafic și cinefili din întreaga lume. Membrii apreciază intrările de pe lista scurtă (Shortlist) în timpul liber și în mod individual, cu o politică fără discuții, punând accentul numai și numai pe creativitate.

Sediul central Cresta a fost în New York din 1993 până în 2018. În noiembrie 2018, sediul s-a mutat la Londra, când premiile au fost achiziționate de Creative Standards International.

Din luna octombrie, anul 2017, Piko a deschis primul său oficiu străin, în inima designului european, la Amsterdam.

Lista completă a câștigătorilor o găsești AICI.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente