fbpx

Agenția Medicamentului: Noi informații despre studiile clinice destinate tratamentului pacienților bolnavi de COVID-19

Agenția Medicamentului și Dispozitivelor Medicale, vine cu precizări importante despre cum decurg primele două studii clinice aprobate de Comisia Medicamentului de pe lângă AMDM, destinate tratamentului pacienților cu infecția COVID-19, care se desfășoară în Republica Moldova.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Regulatorul național în domeniul medicamentului și dispozitivelor medicale, precizează că, potrivit rezultatelor preliminare, pacienții în a doua și a treia zi au testul negativ, ceea ce demonstrează că tratamentul are un efect pozitiv, respectiv, rezultatele arată că medicamentul a acționat benefic, iar bolnavii au avut o perioadă de recuperare bună.

Potrivit AMDM, cele două studii clinice sunt demarate de companii farmaceutice cu renume mondial din Statele Unite ale Americii. Acestea se desfășoară în cadrul Spitalului Clinic Republican Timofei Moșneaga, sub conducerea investigatorului principal, profesor universitar, șef al Clinicii ATI, Dr. Victor Cojocaru, în comun cu compania germană de cercetări clinice – ARENSIA Exploratory Medicine.

„După cum am menționat și anterior, găzduirea acestor studii clinice inițiate de companii farmaceutice cu renume mondial, reprezintă o oportunitate pentru Republica Moldova, atâta timp cât inclusiv cetățenii noștri vor beneficia, printre primii, de aceste tratamente inovative”, a declarat Eremei Priseajniuc, director general AMDM.

Reamintim că, începând cu luna iunie curent, AMDM a autorizat șase studii clinice destinate tratamentului și profilaxiei COVID-19, care sunt efectuate sub supravegherea Comitetului Național de Expertiză Etică a Studiului Clinic pe lângă Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, precum și cu suportul Universității de Stat de Medicină și Farmacie Nicolae Testemițanu.

Articole asemănătoare

Back to top button