/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 783: Explozii, pericol atomic și noi reguli de mobilizare pentru armata ucraineană

Usatîi: „Un angajat din paza lui Dodon are COVID-19. Președintele refuză să facă testul”. Reacția echipei șefului statului

missing
06 octombrie 2020, ora 20:10

Un angajat al Serviciului Protecție și Pază de Stat, care asigură paza și protecția președintelui Igor Dodon, candidat la prezidențiale, ar fi fost diagnosticat cu COVID-19. Despre aceasta a anunțat candidatul „Partidului Nostru” la șefia statului, Renato Usatîi. Potrivit lui, șeful statului ar fi refuzat să facă testul pentru a afla dacă este sau nu infectat cu coronavirus. Contactată de tv8.md, purtătoarea de cuvânt a lui Igor Dodon a declarat că dacă va fi necesar, președintele va face testul.

Potrivit lui Usatîi, ofițerul SPPS l-ar fi informat pe Dodon despre faptul că este infectat cu noul coronavirus și i-ar fi recomandat să se testeze, dar șeful statului ar fi refuzat să facă acest lucru. Usatîi mai spune că lui Igor Dodon îi este frică că testul va fi pozitiv și nu va mai putea participa la întâlnirile electorale pentru alegerile prezidențiale din 1 noiembrie.

Președintele Partidului Nostru a mai adăugat că ofițerul SPPS infectat cu noul coronavirus administrează tratament împotriva bolii.

Contactată de tv8.md, purtătoarea de cuvânt a candidatului Dodon, Ludmila Muntean, a menționat că Igor Dodon și oamenii din echipa sa repsectă strict toate măsurile de protecție. „Există proceduri după care se apreciază necesitatea de a face test pentru COVID și în cazul în care această necesitate va interveni – președintele Dodon va face testul”, a precizat Ludmila Muntean.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram