/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și paradoxul invaziei ruse. Kremlinul vrea să saboteze summitul de pace

/VIDEO/ Drumuri ca după război. Locatarii mai multor blocuri din Capitală se plâng pe străzile distruse

missing
06 octombrie 2020, ora 21:10

Își strică mașinile și sunt nevoiți să meargă prin glod, chiar dacă locuiesc în Capitală. Locuitorii mai multor blocuri din sectorul Ciocana se plâng că se construiesc benzinării, magazine, case, nu însă și drumuri. Unele străzi sunt brăzdate de cratere, iar pe altele lipsește asfaltul. Responsabilii de la Secția locativ-comunală susțin că, abia la anul viitor, vor înainta o solicitare la Primărie pentru repararea și construcția drumurilor.

Problema a fost semnalată de locuitorii mai multor blocuri de pe bulevardul Mircea cel Bătrân, din Capitală. În ultimii ani, acolo au fost construite imobile noi, printre care magazine și benzinării cu parcări. Străzile, însă, au rămas încă din perioada sovietică, iar astăzi sunt pline de gropi.

CĂTĂLIN GORIA, REPORTER TV8: „Aceasta porțiune de drum arată că după bombardament. Asfaltul este brăzdat de cratere, iar șoferii spun că nici nu are rost să le ocolească, totdeauna dau în ele.”

Pe așa drumuri, clar că se strică, nu ai unde să ocolești. Te ferești de una și dai în alta. Când plouă, iată de acolo, merg toți cu glod în stradă.”

Numai cu promisiuni și amăgeli umblă, toți o să facem.”

Un alt drum, care duce spre un bloc de locuit, ridicat acum câțiva ani, nu se deosebește cu nimic de un drum de țară.

CĂTĂLIN GORIA, REPORTER TV8: „Deși a fost montat un indicator, care arată drumul principal, acesta practic lipsește. Accesul locatarilor spre bloc devine unul complicat, îndeosebi când plouă.”

„Nu avem trotuar ca să mergem la școală. Dar drumurile în general sunt strașnice.”

„Atâtea mașini circulă, mii de mașini prin ogradă trec pe sub ferestre, nu mai poți să te odihnești nici noapte nici zi. Mizerie nu drum, acesta nui drum.”

Am mers la pretura sectorului Ciocana, ca să aflăm cine trebuie să repare și să construiască drumurile respective. Cei de la pretură ne-au redirecționat către Secția locativ-comunală. Responsabilii de acolo susțin că lucrările ar putea începe la anul viitor, abia după ce va fi aprobat bugetul municipal.

VALERIU PRIHOTICO, ȘEF, SECȚIA LOCATIV-COMUNALĂ:Până la construcția blocului locativ, acolo era așa un drum improvizat. Noi o să dăm propunere, pentru anul bugetar 2021, de a include în programul investițional, nu doar reparația, dar și construirea acestui drum.”

Drumul care ar urma să fie construit are o lungime de aproximativ 200 de metri. Responsabilii spun că, deocamdată, nu știu de câți bani va fi nevoie pentru acesta.

Reporter: Cătălin GORIA
Imagini: Ghenadie STOIANOV

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram