/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

/VIDEO/ Opozantul rus Alexei Navalnîi a acordat primul interviu după otrăvire. Acesta a povestit cum a supraviețuit

missing
06 octombrie 2020, ora 22:02

Politicianul rus Alexei Navalnîi a acordat primul său interviu după otrăvire și spitalizare. Aflându-se încă în Berlin și păzit de poliția germană, împreună cu soția sa, Iulia, acesta a povestit cum a supraviețuit otrăvirii cu Novichok, o substanță produsă în Rusia. Deși spune că e sigur că omorul a fost inițiat la comanda lui Putin, totuși Navalnîi abia așteaptă să revină acasă.

ALEXEI NAVALNÎI, POLITICIAN RUS: „Alexei, cum te simți? – Mult mai bine decât pe 20 august. – La tine totul se mișcă, lucrează? – Mâinile îmi tremură, dacă o să iau sticla în mână va fi straniu, dar cu fiecare zi mă simt mai bine”.

Așa a început interviul care, în mai puțin de 24 de ore, a acumulat peste un milion de vizualizări. Alexei Navalnîi a povestit despre otrăvirea sa așa cum o ține minte, chinuitoare și fără speranța de a supraviețui.

ALEXEI NAVALNÎI, POLITICIAN RUS: „Nu doare deloc, dar am avut un sentiment clar că acum voi muri”.

IULIA NAVALNAYA, SOȚIA LUI ALEXEI: „Cel mai groaznic a fost să-l văd în comă, el avea și convulsii, ca într-un film de groază, tocmai se îndoia”.

Deși au apărut mai multe video în care se aude cum politicianul striga de durere, Navalnîi spune că nu ține minte așa ceva. În schimb, bărbatul avea halucinații severe.

ALEXEI NAVALNÎI, POLITICIAN RUS: „Eu deja vorbeam, venea profesorul și discutam, iar când a plecat, i-am soției să-i ia arma ca să evadăm”.

După ce a fost transferat la spitalul din Berlin, Navalnîi își amintește cum a fost vizitat de Angela Merkel, cu care spune că a discutat în rusă. Alte detalii, însă, acesta nu a oferit, menționând că a fost o convorbire privată. Totuși, politicianul e aproape sigur că în spatele otrăvirii sale stă însuși președintele Putin.

ALEXEI NAVALNÎI, POLITICIAN RUS: „Eu cred că au făcut-o angajații Slujbei Federale de Securitate la ordinul lui Putin. De ce medicii din Omsk se comportau atât de straniu și nu mă lăsau să ies?”

Transportarea și tratamentul său l-ar fi costat aproximativ 145 de mii de euro, bani achitați de susținătorii și sponsorii săi. Cât despre revenirea sa în Rusia, opozantul Kremlinului a spus că nu știe când exact se va întâmpla, dar speră să fie cât mai curând. Lui Alexei Navalnîi i s-a făcut rău pe 20 august, în timpul unui zbor din orașul Tomsk spre Moscova. Politicianul a intrat în comă și a fost spitalizat de urgență în orașul Omsk. Peste două zile, el a fost transportat la Berlin. Atunci, autoritățile germane au declarat că acesta ar fi fost otrăvit cu o substanță toxică din categoria „Noviciok”. Acum două săptămâni Navalnîi a fost externat.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram