image
Sursa foto: Getty Images

Regina Elisabeta a II-a își exprimă sprijinul pentru mass-media tradițională

Regina Elisabeta a II-a și-a exprimat, luni, sprijinul față de companiile mass-media tradiționale. Suverana britanică a transmis un mesaj jurnaliștilor britanici în care spune că „Pandemia de Covid-19 a demonstrat încă o fată cât de important este serviciul public furnizat de companiile mass-media tradiționale”, conform Reuters, citat de Agerpres.

Într-o perioadă în care ziarele şi posturile TV tradiţionale sunt în mod constant criticate şi acuzate că produc „fake news” de lideri populiști, mesajul suveranei britanice, în vârstă de 94 de ani, reprezintă un omagiu rar adus industriei media.

„Pandemia de Covid-19 a demonstrat încă o dată cât de important este serviciul public furnizat de companiile mass-media tradiţionale, atât pe plan naţional, cât şi internaţional. Pe măsură ce lumea noastră s-a schimbat dramatic, încrederea în surse credibile de informare, îndeosebi într-o vreme în care există atât de multe surse care concurează pentru atenţia noastră, este vitală”, a declarat regina Marii Britanii în mesajul adresat membrilor din News Media Association.

Potrivit Constituţiei britanice, monarhul nu se exprimă de obicei asupra chestiunilor politice. Decizia reginei Elisabeta a II-a de a transmite acest mesaj public în sprijinul companiilor mass-media sugerează că suverana nu a considerat că subiectul este unul controversat.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: