Doliu în lumea modei. Creatorul Kenzo a murit de Covid-19

Primul stilist japonez care s-a impus la Paris, unde şi-a desfășurat întreaga carieră, Kenzo Takada, s-a stins din viaţă duminică, 4 octombrie 2020, la Spitalul american din Neuilly-sur-Seine, din cauza afecţiunilor provocate de Covid -19, scrie bbc.com.

Foto: bbc.com

Prima sa colecţie datează din 1970, iar marca Kenzo, care se impune prin imprimeurile grafice şi florale, a primit acest nume în 1976.

În ianuarie 2020, el a anunțat lansarea noului său brand de articole de uz casnic, K3: după ce a părăsit conducerea casei sale de modă în 1999, Kenzo Takada a continuat să lucreze - pictând, creând costume de teatru și articole de interior.

În Franța, designerul de modă Kenzo Takada a murit din cauza complicațiilor cauzate de infecția cu coronavirus, la vârsta de 81 de ani. Moartea fondatorului mărcii de îmbrăcăminte și parfumerie Kenzo a fost anunțată de reprezentanții mărcii K-3, lansată de Takada în ianuarie anul acesta.

„Cu mare tristețe, marca K3 anunță trecerea în neființă a renumitului director artistic Kenzo Takada. Designerul de renume internațional a încetat din viață duminică, 4 octombrie, din cauza efectelor Covid-19, la vârsta de 81 de ani, la spitalul american din Neuilly-sur-Seine, Franța ", transmite CNN.


Pub