Topul țărilor cu cele mai puternice pașapoarte din lume. Pe ce loc este Republica Moldova

Pașaportul Noii Zeelande a fost declarat cel mai puternic din lume într-un nou clasament, în care se regăsesc cele 193 de țări membre ale Organizației Națiunilor Unite, relatează Digi24.ro, cu referire la The Independent. Republica Moldova se află pe locul 20 în top, surclasând state precum SUA, Rusia și Belarus. Pe ce locuri s-au plasat vecinii noștri, România și Ucraina, vedeți mai jos.

Foto: passportindex.org/

Noul clasament a luat în calcul numărul țărilor în care cetățenii pot intra fără viză sau care permit vizitatorilor să obțină o viză la sosire.

Noua Zeelandă a obținut primul loc, cu un scor de 129 de puncte, urmată de Germania, Austria, Luxemburg, Elveția, Irlanda, Coreea de Sud, Japonia și Australia, toate cu câte 128 de puncte.

Pe locul al treilea s-au clasat Suedia, Belgia, Franța, Finlanda, Italia și Spania, cu câte 127 de puncte, în timp ce Marea Britanie s-a alăturat Olandei, Danemarcei, Portugaliei, Lituaniei, Norvegiei, Islandei și Canadei pe locul al patrulea, cu câte 126 de puncte.

România s-a clasat pe locul 9, alături de Bulgaria, cu câte 120 de puncte, iar Ucraina - pe 11, cu 11 puncte.

Statele Unite se află abia pe locul 21, alături de Malaezia, cu 92 de puncte.

Pe ultimele locuri se află Afganistanul și Irakul, ambele având un scor de doar 31, urmate de Siria (34), Somalia (35) și Yemen (36).


Pub