Moartea jurnalistei Irinei Slavina: Cum reacționează colegii de breaslă, activiștii și autoritățile la ceea ce s-a întâmplat

Sâmbătă, 3 octombrie, copiii Slavinei, Margarita și Vyacheslav, au mers la un protest solo în centrul orașului Nijni Novgorod. În mâinile lor țineau un afiș cu cuvintele „În timp ce mama ardea de vie, tu tăceai”. Din locul decesului jurnalistei de lângă clădirea sediului central al Ministerului Afacerilor Interne, care a devenit un memorial, cineva ia în mod regulat lumânările și florile aduse, scrie nn.ru.

Foto: bbc.com

Într-o postare pe care Slavina a scris-o pe Facebook în iunie anul trecut, se întreba dacă actul ei de incendiere va duce „statul într-un viitor luminos” sau sacrificiul nu va avea sens. „Cred că este mai bine să mori ca bunica mea de cancer la 52 de ani”, scria jurnalistul la acea vreme.

Cu toate acestea, mulți dintre colegii Slavinei, care o cunoșteau personal, au remarcat că nu era o persoană impulsivă și nu au observat stările ei suicidale.

Comitetul de anchetă a anunțat începutul unei investigații cu privire la moartea Slavinei, departamentul a promis că va efectua un „examen psihologic și psihiatric detaliat”.

În același timp, presa relatează că perchezițiile care au avut loc în apartamentul Slavinei în ajunul morții ei ar fi putut fi ultima picătură.


Pub