Donald Trump anunță că iese din spital: „Nu vă temeți de Covid!”

Președintele SUA, Donald Trump, a anunțat că iese din spital în această seară, la ora locală 18.30. Liderul de la Casa Albă le-a transmis cetățenilor să nu se teamă de coronavirus, deși SUA este în cotinuare cea mai afectată țară de pandemie, cu peste 7.650.000 cazuri de infecție cu virusul SARS-CoV-2 și 214.789 de decese, scrie digi24.ro.

Foto: Trump

"Voi părăsi spitalul Walter Reed, astăzi, la ora 18.30 (ora locală). Nu vă temeți de COVID. Nu lăsați virusul să vă domine viața. Am dezvoltat, sub administrația mea, o serie de medicamente foarte bune. Mă simt mai bine ca în urmă cu 20 de ani".

Pe parcursul zilei, Trump a trimis aproape 20 de mesaje prin Twitter, majoritatea despre alegerile prezidenţiale din noiembrie.

Unele aspecte ale bolii preşedintelui sunt încă neclare. Medicii afirmă că saturaţia cu oxigen a sângelui lui Trump a scăzut de două ori, că i s-a administrat surplus de oxigen cel puţin o dată şi că a avut febră; ei nu au precizat însă temperatura. Medicul preşedintelui, Sean Conley, a afirmat că echipa medicală aşteaptă în continuare mai multe date despre starea plămânilor pacientului. Tratamentul de până acum a inclus un amestec de anticorpi, steroizi şi o cură de cinci zile cu medicamentul antiviral Remdesivir.

După ce a fost depistat ca purtător de coronavirus, Trump a fost internat vineri la centrul medical Walter Reed de lângă Washington.


Pub