Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Municipalitatea a acordat diplome de gratitudine profesorilor, în contextul Zilei profesionale a lucrătorilor din învățământ

   2155

Primăria municipiului Chișinău a oferit în ajunul Zilei profesionale a lucrătorilor din învățământ diplome de gratitudine la 3500 de angajați pentru activitate didactică îndelungată. De mențiune s-au învrednicit și 1099 de tineri dascăli pentru debut profesional.

De asemenea, în cadrul unui eveniment festiv desfășurat duminică, 04 octombrie, curent, primarul general, Ion Ceban și viceprimarul capitalei, Angela Cutasevici, au înmânat 25 de diplome pentru profesorii învingători ai concursului „Pedagogul Anului". Totodată, în semn de recunoștință și înaltă prețuire a activității educaționale au fost anunțate 25 de diplome de merit pentru de angajații din domeniul educațional municipal.

Edilul capitalei a ținut să mulțumească celor prezenți pentru munca plină de abnegație și dedicație în activitatea de zi cu zi. „Fiecare profesor a fost și rămâne un exemplu pentru fiecare dintre noi, de aceea merită toate aprecierile pentru curajul, devotamentul, dedicația, implicarea și dragostea de care au dat dovadă. Astăzi, profesorii sunt puși la noi încercări, să aplice noi programe educaţionale, noi metode de lucru, să implementeze proiecte online și totuși, în continuare demonstrează că le pasă de generația tânără", a menționat Ion Ceban.

La rândul său, viceprimarul Angela Cutasevici, a venit cu mesaj de felicitare către cei care au menirea de a învăța, de a modela caractere. „Ziua mondială a Educației este sărbătorită anual în întreaga lume, pentru a aduce un omagiu tuturor cadrelor didactice, al căror rol este vital pentru reconstrucția socială, economică și intelectuală a fiecărei țări”, a conchis viceprimarul.

Evenimentul a continuat cu concert festiv dedicat cadrelor didactice din capitală. 

În sistemul educațional municipal în prezent activează 9585 de angajați, dintre acestea 731 sunt cadre didactice de vârstă onorabilă, iar 1099 (3 ani de activitate) - tineri specialiști.