14:48:20 25.04.2024
Stiri

VIDEO // Precedentul care DEMONSTREAZĂ că baza de date a CEC ar avea FISURI, ceea ce poate influența votul la prezidențiale. „Dacă s-au admis asemenea greșeli grave la 20 000 de semnături, atunci ce să mai spunem de numărarea a 2 000 000 de voturi”

Actualitate 05.10.2020 10:42 Vizualizări2898 Autor: Ziarul National
VIDEO // Precedentul care DEMONSTREAZĂ că baza de date a CEC ar avea FISURI, ceea ce poate influența votul la prezidențiale. „Dacă s-au admis asemenea greșeli grave la 20 000 de semnături, atunci ce să mai spunem de numărarea a 2 000 000 de voturi”


Candidatul Blocului Electoral „Unirea” la alegerile prezidențiale, Dorin Chirtoacă, susține că urmează să fie înregistrat în cursa electorală, după ce a demonstrat că semnăturile declarate de Comisia Electorală Centrală (CEC), în prima instanță, nevalabile sunt de fapt bune. Astfel, fostul primar al capitalei menționează că s-a creat un precedent care denotă că alegerile prezidențiale pot fi fraudate.

„Am demonstrat ca avem dreptate. CEC a validat 17 253 de semnături (din totalul de 23 000) ale subsemnatului, din 19 raioane. Astfel, CEC nu are motive să nu ne înregistreze. Acest precedent l-am creat cu dârzenie. Noi am verificat listele, iar CEC-ul a fost nevoit să-și recunoască înfrângerea. Dacă s-au admis asemenea greșeli la 20 000 de semnături, atunci ce să mai spunem de numărarea a 2 000 000 de voturi... Este pentru prima dată când am demonstrat că se greșește la nivelul CEC. Candidații au dreptul să greșească și, din acest motiv, nu se prezintă 15 000 de voturi, dar până la 25 000. Dar CEC nu are voie să greșească. Baza de date și sistemul pe care îl are CEC are fisuri”, a declarat astăzi, în cadrul unui briefing de presă, Dorin Chirtoacă.

Citește și: UNIONISTUL Octavian Țîcu NU a fost admis în cursa electorală prezidențială. „Regimul Dodon m-a ELIMINAT. Nu m-am gândit că regimul de guvernare poate fi așa TICĂLOS”

În cadrul aceluiași briefing, Chirtoacă a chemat formațiunile de dreapta la unitate, însă nu a ezitat să-l înțepe pe contracandidatul său direct pe segmentul unionist, Octavian Țîcu. Președintele PL l-a acuzat pe Țîcu că ar fi preferat să nu-și apere semnăturile, ci să cheme lumea în stradă.

„Am văzut că unii cheamă oamenii în stradă, în loc să apere semnăturile colectate. Noi am preferat să verificăm listele. Și ei au purces la verificarea listelor doar după ce i-am chemat eu să facă acest lucru. Strategia noastră în aceste alegeri trebuie să fie unul pentru toți și toți pentru unul. Votul anti-Dodon trebuie să fie unificator, pentru ca nimeni să nu poată umbla la rezultate, la cifre”, a spus Chirtoacă.

Citește și: Ana Guțu condamnă EXCLUDEREA lui Octavian Țîcu din cursa prezidențială: „În R. Moldova s-a dat start ofensivei împotriva unionismului”

În acest sens, Chirtoacă a propus formarea unui consiliu de apărare a votului.

„Trebuie să ne unim și să facem schimb de informații, trebuie să avem observatori în toate secțiile de votare, în special în Rusia. Acolo Dodon se pregătește să fraudeze alegerile”, a conchis Dorin Chirtoacă.

Citește și: Dorin Chirtoacă riscă să NU fie înregistrat în cursa electorală. CEC i-a VALIDAT, preliminar, doar 15 248 de semnături din șapte raioane, chiar dacă a prezentat 23 200. Candidatul Blocului „Unirea” cere reverificarea listelor de subscripție

De menționat că CEC i-a informat, în prealabil, pe Dorin Chirtoacă și Octavian Țîcu că nu ar avea un număr suficient de semnături pentru a fi înscriși în cursa electorală.

Cele două formațiuni au purces, alături de reprezentanții CEC, la verificarea listelor. CEC urmează să decidă astăzi dacă atât Octavian Țîcu, cât și Dorin Chirtoacă vor figura în buletinele de vot la alegerile prezidențiale de pe 1 noiembrie.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md