(foto, video) Documentarul „Așteptați răspunsul operatorului” a fost inclus în selecția festivalurilor de film IDFA și Viennale

Please hold the line_Still3_©Pavel Cuzuioc

Documentarul PLEASE HOLD THE LINE/AȘTEPTAȚI RĂSPUNSUL OPERATORULUI, în regia lui Pavel Cuzuioc, a fost inclus în selecția oficială a celei de-a 33-a ediții a Festivalului Internațional de Filme Documentare de la Amsterdam (IDFA). Filmul va fi proiectat în cadrul secțiunii Best of Fests, ce adună cele mai bune filme din circuitul festivalier internațional, favoritele publicului și cele mai inovative filme ale anului. Ediția de anul acesta va avea loc în perioada 18-29 noiembrie 2020.

Premiera austriacă a filmului va avea loc în programul principal al Festivalului de Film Internațional Viennale. Cea dea 58-a ediție a celui mai important festival de film din Austria va avea loc la Viena în perioada 22 octombrie-1 noiembrie 2020.

Documentarul PLEASE HOLD THE LINE/AȘTEPTAȚI RĂSPUNSUL OPERATORULUI este o alegorie audio-vizuală a comunicării, o călătorie observațională în Estul Europei alături de câțiva tehnicieni și jonctori din telecomunicații. Fiecare dintre ei preia rolul de ghid al societății pe care o deservește, iar în fiecare dintre clienții lor descoperim un univers aparte. De-a lungul timpului, am vrut să considerăm comunicarea ca un liant de unitate și apropiere între oameni. Deși aparent avem atât de multe instrumente de comunicare, locuim în continuare într-un Turn Babel modern, o discordanță ordonată de personalități și perspective.

Premiera mondială a filmului a avut loc la Festivalul Internațional de Documentare Sheffield din Marea Britanie, iar cea moldovenească la Festivalul Internațional de Film Documentar MOLDOX. La Festivalul de Film Astra din acest an, filmul a fost distins cu Mențiunea Specială a Juriului. Trailer-ul filmului poate fi văzut mai jos.

„Cu acest film, mi-aș dori să închei o trilogie, alături de documentarele DOINA GROPARILOR și SECONDO ME, nu doar despre oameni care practică meserii neobișnuite – gropari, garderobieri, tehnicienii din telecomunicații –, dar și prin abordarea unor teme esențiale care ne preocupă cam pe toți: moartea, așteptarea/scurgerea timpului și comunicarea. Mă interesează omul în sine, fiecare în parte și ce-l frământă și absoarbe. Anume aceste universuri individuale mă fascinează cel mai mult”, a declarat Pavel Cuzuioc, regizorul documentarului.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente