Octavian Țîcu a fost înregistrat de CEC în calitate de candidat la funcția de președinte al Republicii Moldova

octavian ticu

Comisia Electorală Centrală (CEC) a înregistrat, în ședința de astăzi, un candidat la funcția de președinte al Republicii Moldova, pe liderul Partidului Unității Naționale, Octavian Țîcu.

Potrivit membrului CEC, Sergiu Gurduza, comisia a recepționat spre verificare 793 de liste de subscripție cu semnături în susținerea candidatului desemnat de PUN la funcția de președinte al Republicii Moldova. În urma verificării autenticității datelor, din cele 793 de liste de subscripție, peste 3 400 de semnături au fost declarate nule și neavenite.

Astfel, din totalul de semnături procesate, 16 193 se consideră valabile și întrunesc cerințele legale de înregistrare a candidatului, a menționat Sergiu Gurduza.

Oficial, vineri, 2 octombrie, a început campania electorală pentru scrutinul prezidențial din 1 noiembrie. În acest sens, amintim, CEC a înregistrat în cursa electorală pe candidatul Partidului „Platforma Demnitate și Adevăr” Andrei Năstase, Renato Usatîi din partea formațiunii „Partidul Nostru”, candidata PAS Maia Sandu, liberal-democratul Tudor Deliu, candidata PP „ȘOR” Violeta Ivanov și candidatul independent Igor Dodon. Urmează a fi examinată cererea încă unui candidat.

CEC a refuzat însă înregistrarea lui Andrian Candu după ce a descoperit mai multe nereguli în listele de subscripție.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente