/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/VIDEO/ Scandal în centrul capitalei: Mai mulți agenți economici, nevoiți să-și închidă magazinele din cauza unor lucrări de reparație

missing
05 octombrie 2020, ora 21:03

A fost scandal pe o porțiune de pe strada Pușkin din capitală! Mai mulți agenți economici au fost nevoiți să-și închidă magazinele temporar întrucât acolo se pavează trotuarul. Oamenii spun că au fost avertizați doar verbal că trebuie să-și sisteze activitatea, însă nu au văzut vreun aviz oficial. La fața locului au venit și carabinierii care redirecționau trecătorii.

În această situație s-au pomenit comercianții care dețin magazine pe strada Pușkin, în preajma Casei Presei din centrul capitalei. Oamenii spun că, deși știau despre lucrări, nu au fost înștiințați oficial despre faptul să trebuie să-și sisteze activitatea.

ADMINISTRATOR MAGAZIN DE MEZELURI:  „Am fost înștiințați câteva zile înainte că vor avea loc lucrări, noi nu suntem împotrivă, nu am fost înștiințați să ne închidem, am fost înștiințați respectuos să sistăm activitatea, dar astea sunt două lucruri diferite”.

Alți comercianți au vorbit despre problemă însă în afara camerei de filmat. Oamenii se tem că vor acumula pierderi din această cauză. De partea cealaltă, responsabilii de șantier afirmă că pe ușile magazinelor au fost plasate, acum câteva zile, avize de la Pretura Centru.

VLADIMIR CERNEAVSHI, SEF DE ȘANTIER: „Au fost preîntâmpinați toți agenții economici de pe tronsonul 31 August – Veronica Micle, toți au fost informați”.

Pentru ca trecătorii să nu se deplaseze pe acest tronson, acolo și-au făcut apariția carabinierii. Oamenii erau redirecționați să meargă pe cealaltă parte de drum, acolo unde trotuarul a fost deja pavat.

Totuși, nu au lipsit supărările. Mai ales din partea celor care voiau să meargă anume la magazinele de care aveau nevoie.

„Ca la neoameni, mă iertați dar e ca la neoameni, în toate țările se delimitează spațiul pentru pietoni. Pentru lucru, da aici e dezastru nu ai nici pe dreapta nici pe stânga unde să treci. Iată troleibuzul merge alături, eu ce să fac, pe unde să mă dau să merg prin pietriș, pe unde să fac, nu știu, trebuie să intru pe partea asta, aici am nevoie”.

Din cauza lucrărilor, unii pietoni au fost nevoiți să meargă chiar pe banda unde circulă troleibuzele sau prin pietriș.

„Acum este incomod, dar sper că în timpul apropiat ne va fi foarte comod în orașul nostru. Eu ca și locuitor al capitalei sunt de acord să suport aceste incomodități, dar ele să nu dureze foarte mult”.

Potrivit șefului de șantier, lucrările pe această porțiune ar putea să se încheie spre sfârșitul acestei săptămâni. Am încercat să discutăm la acest subiect cu pretorul sectorului Centru, însă Pavel Rusu ne-a declarat că este ocupat. Iar viceprimarul Victor Chironda, responsabil de domeniul mobilitate urbană, a declarat că au fost înștiințați printr-un anunț și că erau obligați să se conformeze. Din spusele lui, clienții puteau intra prin alte căi de acces, nu neapărat prin față.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram