image
Sursa foto: tass.com

Forţele Aeriene Ruse vor fi înarmate cu drone „ucigașe”: „Îndrepţi pistolul spre ţintă şi apeşi pe trăgaci”

Elicopterele de atac Mi-28NM "Night Hunter" sunt primele din forţele aeriene ruse care vor fi înarmate cu mini-drone şi drone-kamikaze care ar putea fi trase prin tuburi de lansare a rachetelor, a declarat o sursă iniţiată agenţiei de presă oficiale TASS.

„Instrumente integrate transmit informaţii sistemului de control al armamentului elicopterului către încărcătura utilă, fie că este vorba de rachete cu detonare controlată, rachete ghidate, mini-drone sau drone-kamikaze”, a indicat interlocutorul agenţiei ruse de presă.

De exemplu, "el poate încărca bateria dronei, transmite comanda de activare şi propulsa drona pentru a o trimite într-o misiune preprogramată", a adăugat el.

Iniţial, tipul de rachete de aviaţie neghidate- dezvoltat de centrul de cercetare Zaslon - a fost conceput special pentru Mi-28NM, dar el va fi utilizabil de acum înainte pe toate elicopterele de luptă ruseşti dotate cu un sistem de control al armelor, inclusiv Mi-28 şi Ka-52.

„În linii mari, un stick este capabil să reprogrameze sistemele de control al armelor pentru a utiliza nu doar rachete de aviaţie neghidate obişnuite, ci şi arme inteligente", a explicat sursa TASS.

Rusia caută să dezvolte echipamente de drone în ultimii ani. Societatea de stat Rostec a confirmat anul trecut că dezvolta drone ucigaşe, capabile să urmărească, să intercepteze şi să neutralizeze drone inamice.

Directorul pentru cooperare internaţională al Rostec, Viktor Kladov, a declarat agenţiei TASS: „Aceasta funcţionează simplu: îndrepţi pistolul spre ţintă şi apeşi pe trăgaci".

Un raport publicat săptămâna aceasta de Institutul Internaţional de Studii Strategice (IISS) sugerează că Rusia este pregătită de acum mai bine pentru război decât în oricare alt moment după destrămarea URSS.

Potrivit raportului, „liderii politici ruşi au de acum la dispoziţia lor forţe armate convenţionale bine echipate, construite mai degrabă în jurul unui personal profesionist decât al recruţilor”, scrie Agerpres.

„Eforturile de modernizare ale Rusiei furnizează Moscovei un instrument militar credibil pentru a-şi atinge obiective ale politicii naţionale”, se mai spune în document.

Noutăţile partenerilor

comentarii: