Una dintre cele mai mari rețele hoteliere s-a retras din Republica Moldova

Grupul Best Western International, una dintre cele mai mari rețele hoteliere din lume, nu mai este prezentă pe piața Republicii Moldova, scrie mold-street.com.

Foto: hotelflowers

Aceasta după ce începând cu 1 octombrie, hotelul Best Western Plus Flowers din Chișinău a renunțat la franciza grupului internațional și a revenit la vechea denumire - Hotel Flowers.

Motivul pentru o astfel de decizie radicală este criza provocată de pandemie Covid-19, care a lovit dur în industria hotelieră din întreaga lume și din cea din Republica Moldova.

Astfel proprietarii Hotel Flowers, au renunțat să mai achite grupului Best Western taxa pentru franciză, care potrivit Logos.press.md se ridica la circa 40.000 de euro anual.

Menționăm că Best Western este prima reţea hotelieră de importanţă internaţională ce a intrat pe piaţa ţării noastre. S-a întâmplat încă în anul 2011, prin aderarea hotelului Flowers din Chişinău la Best Western, la categoria Plus, ceea ce este în concordanţă cu clasificarea noastră de 4*.

Procesul de integrare în rețeaua Best Western a durat aproape doi ani şi a fost nevoie şi de o investiţie de circa două milioane de euro.

Mult mai târziu au intrat pe piața Moldovei rețelele Radisson și Marriott.

Cu sediul în Phoenix, Arizona, în Statele Unite, Best Western deține în prezent o rețea de peste 4.200 de hoteluri din peste 100 de țări din întreaga lume.

Hotel Flowers din Chișinău este deținut de compania Elit-Tur SRL a cărei beneficiari sunt oamenii de afaceri Elena Artemenco (25%) și Ilia Kleiman, direct sau prin firma Interloc (74,5%).

În ultimii doi ani compania a avut o cifră de afaceri anuală de 8,7-9,8 milioane lei, iar profitul a urcat în 2019 la 1,49 milioane lei.


Pub