Noi detalii despre femeia, care a sărit de la etajul 7 al Institutului Oncologic: Medicii spun că nu au nicio vină

Noi detalii despre suicidul de la institutul Oncologic din capitală. În urma celor întâmplate, instituția a desfășurat o anchetă internă pe cazul dat.

Foto: Facebook/Institutul Oncologic

Potrivit unui comunicat, pacienta I.N. era la evidență în Institutul Oncologic din 2019 cu maladia pe profilul hematologia oncologică. Aceasta fiind a doua spitalizare pentru tratament, prima spitalizare în iunie 2019. Pacienta a fost spitalizată în salon cu capacitatea pentru 2 pacienți, fiind singură. În ziua de vineri 2 octombrie au fost efectuate investigațiile clinice de laborator, biochimia, examinarea imagistică prin Radiografia cutiei toracice.

A fost realizată evaluarea medicală în componența consiliului: medicului curant dna Cristina Catană în comun cu șef secție Dna Aliona Golub. Starea generală estimată gravă pe maladi de bază, elaborată tactica de conduită medicală. În aceiași zi a fost aplicat tratament intervențional și medicamentos”, se arată în comunicat.

Sâmbătă, pacienta a fost examinată de medicul responsabil de gardă pe Departamentul hematologie Victor Tomacinschii, de 2 ori, dimineața și la amiază, starea sănătății menținându-se gravă, dar stabilă.

Potrivit medicilor, pacienta a comunicat cu personalul medical fără să manifeste semne de nesatisfacție și nu au fost înregistrate suspecții privind tentativa de suicid. Ultimul contact cu angajații Institutului a fost ieri, în jurul orei 17:30, când victimei i s-a oferit cina. Între timp, aceasta vorbea la telefon, ca ulterior, în jurul orei 17:40 aceasta să sară de la etajul 7 al instituției.

Cazul a fost preluat de organele de anchetă și Medicina Legală.

Amintim că o femeie, în vârstă de 59 de ani, ar fi căzut în gol de la etajul 7 al Institutului Oncologic din Chișinău. Tragedia s-a produs în ieri seara.


Pub