Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Lista de medicamente administrate lui…

Lista de medicamente administrate lui Donald Trump în lupta cu Covid-19

Donald Trump, președintele Statelor Unite ale Americii este tratat cu Remdesivir, Regeneron, Zinc, Vitamina D, Pepcid Melatonică și Aspirină, scrie presa americană și europeană.

În afară de Regeneron, care este un cocktailul de medicamente experimentale, restul sunt aceleaşi cu ale bolnavilor de rând: Remdesivir, Zinc, Vitamina D, Pepcid, Melatonică şi Aspirină.

Un medicament experimental, pe bază de anticorpi

Potrivit presei americane, președintele a primit un medicament experimental pe bază de anticorpi, care până acum nu a fost testat decât pe 270 de persoane.  Acest medicament, aflat încă în faza de testare, este dezvoltat de compania Regeneron Pharmaceuticals Inc. și se bazează pe combinația dintre doi anticorpi monoclonali.

Compania Regeneron a dezvoltat în trecut un tratament eficient împotriva Ebola folosind o abordare similară. Medicul personal al lui Donald Trump, dr. Sean Conley, a spus că medicamentul experimental i s-a administrat președintelui ca măsură de precauție, iar Donald Trump ia oricum zilnic zinc, vitamina D, un antiacid (famotidină), melatonină (pentru a îmbunătăți calitatea somnului) și aspirină. Niciunul dintre aceste medicamente nu și-au dovedit eficiența împotriva COVID, ci sunt medicamente care mai degrabă au rol în întreținerea zilnică a organismului, mai ales după o anumită vârstă, transmite digi24.ro.