/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

/VIDEO/ Un cetățean, care a semnat în susținerea lui Dorin Chirtoacă, declarat mort de CEC, de fapt ar fi viu

missing
04 octombrie 2020, ora 20:52

Declarat mort de CEC, însă de fapt e viu în sat. Dorin Chirtoacă, candidatul desemnat la prezidențiale de Mișcarea Politică Unirea spune că unul din susținătorii săi, din satul Țîra, raionul Florești, care și-a pus semnătura în listele de subscripție privind înregistrarea sa în cursa prezidențială, a fost declarat mort de către Comisia Electorală Centrală, iar din acest motiv semnătura sa a fost invalidată. De partea cealaltă, reprezentanții CEC spun că ar putea fi vorba de o eroare a colectorului atunci când a scris numărul din buletin.

Într-o postare pe Facebook, Dorin Chirtoacă scrie că Dumitru Bădărău, în vârstă de 66 de ani, din satul Țîra, raionul Florești, a fost declarat mort de către CEC, iar semnătura pe care și-a lăsat-o în lista de subscribție privind înregistrarea lui Chirtoacă în cursa prezidențială a fost invalidată. Pentru a demonstra că bărbatul de fapt este viu, Chirtoacă a publicat pe pagina sa fotografia semnatarului și datele sale din buletin. Nu este singura eroare de acest gen, spune candidatul desemnat la alegerile prezidențiale din partea Mișcării Politice Unirea.

De partea cealaltă, secretarul CEC spune că nu s-a documentat deocamdată pe acest caz, însă admite că ar putea fi o eroare a colectorului sau susținătorului atunci când a indicat numărul de identitate a buletinului.

MAXIM LEBEDINSCHI, SECRETAR CEC:O eroare admisă de colector sau susținător. Nu o eroare a sistemului. Sistemul este conectat la registrul de stat al populației.” 

Chiar dacă membrii CEC urmează să se expună abia marți asupra cererii de înregistrare a lui Dorin Chirtoacă, acesta nu exclude faptul că ar putea să nu fie lăsat în cursa prezidențială. Ieri, Octavian Țîcu, candidatul desemnat de Partidul Unității Naționale, a scris pe pagina sa de Facebook că nu a fost înregistrat în cursa pentru alegerile prezidențiale. Tot din cauza că în lista de semnături au fost depistate mai multe erori. De cealaltă parte, reprezentanții CEC au spus că cererea de înregistrare a lui Țîcu va fi examinată la fel abia marți.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram