image
Sursa foto: captură video privesc.eu

Andrei Năstase se lansează în campania electorală: „Ceea ce urmează să se întâmple va marca în mod esențial destinul RM”

Liderul Platformei DA, Andrei Năstase, se lansează astăzi în campania electorală pentru funcția de președinte în curtea Bisericii de Lemn. La eveniment sunt prezenți colegii acestuia de partid care au ținut discursuri, dar și zeci de oameni care au venit să-i susțină candidatura. Andrei Năstase a declarat că este convins că „ceea ce urmează să se întâmple foarte curând va marca în mod esențial destinul Moldovei și al nostru, al tuturor, de aici, de acasă, și din Diaspora”.

Votul fiecăruia dintre noi la alegerile prezidențiale din 1 noiembrie 2020 va conta mai mult ca niciodată – pentru Moldova de azi și pentru Moldova de mâine. Calea pe care poporul nostru a parcurs-o în ultimii ani în drumul său spre libertate și autodeterminare a fost extrem de dificilă. Am fost cu toții martorii propriei noastre lupte cu cei care și astăzi ne mai sărăcesc și umilesc. Am numărat împreună victorii importante, dar mai avem multe de făcut. În toți acești ani de muncă și implicare ne-a unit dorința noastră sinceră de a trăi normal și cu demnitate în propria noastră țară. Am decis să candidez la funcția de președinte al Republicii Moldova deoarece am încrederea și credința sinceră că putem continua împreună ceea ce am început cu mulți ani în urmă! Noi am început, în timp ce alții, atunci, au ezitat să o facă”, a declarat candidatul la funcția de președinte, Andrei Năsate.

„Evident Andrei Năstase e un președinte pentru tineri. Cu cel mai tânăr deputat, consilier local și primar al R. Moldova. Ne așteaptă încă multe lucruri pentru R. Moldova. Mergem în diasporă și toate colțurile țării pentru a discuta cu tinerii R. Moldova”, a declarat deputatul Dinu Plîngău. 

Liderul PPDA Andrei Năstase a enumerat și câteva direcții pe care se va comcentra dacă va câștiga funcția de președinte.

1. Voi pune în aplicare imediată Hotărârea parlamentului privind starea de captivitate a statului, pe baza căreia vom elimina cu determinare toate elementele mafiote și oligarhice din fruntea instituțiilor statului. Anunț public că în mandatul meu de președinte autoritatea judecătorească va fi eliberată și obligată să finalizeze cu rapiditate toate dosarele penale de rezonanță, începând cu cel al uzurpării puterii în stat, continuând cu cel al furtului și spălărilor de miliarde de dolari cu condamnarea făptuitorilor, confiscarea averilor acestora și recuperarea miliardelor și nu în ultimul rând finalizarea dosarelor politice.

2.Voi convinge Parlamentul, prin inițiativă legislativă, să voteze introducerea în Constituție a unui text de lege prin care fiecărui cetățean să i se asigure un venit minim garantat, de cel puțin 2500 de lei, care să nu-l mai plaseze sub pragul sărăciei.

3. Voi demara, folosind prerogativele constituționale, verificarea tuturor averilor adunate de deputați, judecători, procurori, miniștri și parlamentari în ultimii 30 de ani și confiscarea celor dobândite ilegal, iar din aceste sume voi face în așa fel încât oamenii țării să fie despăgubiți.

4. Voi propune soluții pentru redeschiderea fabricilor închise sau înstrăinate ilegal, așa încât să oferim locuri de muncă mai bine plătite oamenilor. Actele neconforme cu legea vor fi anulate legal, iar toate activele se vor întoarce în patrimoniul statului.

5. Mă voi asigura, respectând întocmai textul Constituției, de buna funcționare a instituțiilor statului și voi promova cooperarea loială între aceste instituții în beneficiul oamenilor și al țării. Consiliul Suprem de Securitate și Armata noastră națională vor fi entități de stat eficiente și vor avea în fruntea lor un comandant suprem și un președinte pe măsură.

6. Voi repune Moldova, prin abordări impecabile, pe harta diplomatică, economică și financiară a lumii și vom munci pentru a-i reface reputația și credibilitatea ca stat membru al spațiului cultural și spiritual european.

7. Voi contribui la emanciparea întregii noastre societăți amendând, prin poziționări publice tranșante, minciuna, propaganda, manipularea.

8. Voi încuraja meritocrația și profesionalizarea tuturor instituțiilor statului și voi lansa proiecte multianuale de consens politic național în domeniile securității naționale, inclusiv economice, financiare și energetice, precum și a siguranței fiecărui cetățean în parte, în domeniul justiției, al sănătății, al educației, al agriculturii, al industriei și al economiei în general.

9.Voi face tot posibilul pentru renașterea satelor, pentru promovarea familiei și a valorilor tradiționale, a obiceiurilor și culturii noastre milenare.

Andrei Năstase din momentul actual este candidat al Platformei DA la funcția de Președinte al Republicii Moldova – Nr. 2 în buletinul de vot

Noutăţile partenerilor

comentarii: