image
Sursa foto: GettyImages

Twitter va suspenda conturile utilizatorilor care doresc moartea președintelui Trump, diagnosticat cu COVID

Compania Twitter a avertizat că va suspenda toate conturile utilizatorilor care scriu pe platformă că-și doresc ca Donald Trump, diagnosticat cu COVID, să moară, potrivit The Guardian.

Platforma de socializare va putea implementa suspendarea conturilor în baza noului regulament intrat în vigoare din luna aprilie. Una dintre regulile de etică ale Twitter sancţionează comportamentul abuziv al utilizatorilor. Politica anti-abuz interzice în mod explicit tweet-urile de tipul cineva moare ca urmare a unei boli grave.

„Eliminarea conţinutului atunci când acesta are un îndemn clar la o acţiune care ar putea provoca daune în lumea reală este o prioritate pentru noi”, au declarat reprezentanții companiei.

Donald Trump a fost internat vineri seară la un spital militar de lângă Washington D.C. Liderul de la Casa Albă are simptome ușoare ale bolii, iar decizia de a fi transportat la spital a venit ca o măsură suplimentară de precauție, susține purtătorul de cuvânt al Casei Albe.

Starea sa de sănătate va fi monitorizată la spital pentru câteva zile, iar experții vor decide ce alte măsuri se vor lua. Atât la plecarea de la Casa Albă, cât și la sosirea la centrul medical Walter Reed, drum pe care l-a parcurs cu elicopterul, președintele a mers neînsoțit, a purtat mască și a salutat presa.

Noutăţile partenerilor

comentarii: