Octavian Țîcu nu a fost înscris de CEC în cursa prezidențială: Am fost profund șocat. Ne pregăteam de lansare în campanie

Candidatul PUN, la alegerile prezidențiale, Octavian Țîcu a fost eliminat din cursa electorală. Anunțul a fost făcut de acesta într-o postare pe facebook, menționând că a fost anunțat despre aceasta decizie ieri, ziua în care urma să se lanseze în campanie.

Foto: UNIMEDIA

„Ieri a fost profund şocat. Ziua în care urma să ne lansăm în campania prezidențială a fost ziua în care CEC a ales să mă anunțe că sunt exclus. Iertată-mi fie această slăbiciune nefirească, dar nu m-am gândit că regimul de guvernare poate fi aşa ticălos”, scrie Țîcu.

Potrivit candidatului PUN, din 20 000 de mii de semnături ale cetățenilor R. Moldova, peste 5 mii au fost aruncate la gunoi.

„Cinic şi fără scrupule. Semnături reale ale cetățenilor țării. Asta pentru a ne arunca sub limita de 15 mii, adică la 14 548 semnături, şi acceptând doar 10 raioane din cele 20 care erau cu un număr de peste 700 semnături”, declară Octavian Țîcu.

CEC deocamdată nu a venit cu o declarație despre decizia de a-l elimina din cursă.

Amintim că Octavian Țîcu, desemnat de Partidul Unității Naționale a depus semnăturile marți, 29 septembrie.


Pub