Andrian Candu rămâne în afara cursei prezidențiale, după ce CSJ nu i-a admis recursul: Ne vom adresa la CtEDO

Curtea Supremă de Justiție a declarat inadmisibil recursul depus de PRO MOLDOVA în legătura că neînregistrarea lui Andrian Candu în cursa pentru alegerile prezidențiale. Anunțul a fost făcut de Pro Moldova, menționând că a fost respinsă și cererea privind ridicarea excepției de neconstituționalitate.

Foto: UNIMEDIA

Potrivit unui comunicat de presă, reprezentanții Pro Moldova așteaptă decizia motivată după care vor lansa procedura de apărare la Curtea Europeană pentru Drepturile Omului.

„Suntem ferm convinși că decizia CEC a fost abuzivă și lipsită de logică, darămite de temei juridic, prin urmare suntem încrezători că vom avea câștig de cauză”, scrie în mesaj.

Amintim că luni, 28 septembrie, Curtea de Apel Chișinău a păstrat decizia Comisiei Electorale Centrale de a nu-l înregistra pe candidatul Pro-Moldova, Andrian Candu, în cursa pentru alegerile prezidențiale din noiembrie 2020.

Respingerea candidatului electoral, Andrian Candu, la funcția de președinte al Republicii Moldova, a fost votată cu 5 voturi pro, 2 abțineri, de membrii CEC.

Drept reacție la decizia CEC, Andrian Candu a declarat că „noi nu cedăm așa ușor, noi nu ne speriem de instrumente administative. Vom lupta pentru fiecare cetățean al Moldovei care vrea să schimbe această guvernare și pe acest președinte. Vom merge săptămâna viitoare în instanțele naționale, apoi internaținale. Vom merge la ambasade și la partenerii noștri externi, pentru a demonstra că noi avem dreptate. Vom merge până la capăt.”


Pub