Patru bărbați și cinci femei au decedat în urma complicațiilor provocate de Covid-19

Alte 9 persoane au decedat în urma complicațiilor provocate de noul tip de coronavirus. Este vorba despre 4 bărbați și 5 femei, din diferite regiuni ale țării.

Foto: UNIMEDIA

Un bărbat de 66 ani, din Chişinău, internat la SCM “Gheorghe Paladi”, pe 24 septembrie, a decedat. Acesta avea și alte comorbidităţi precum hipertensiune arterială gr. II, cardiopatie hipertensivă.

Cel de-al doilea deces este vorba despre o femeie de 61 ani, din Chişinău, internată la SCM “Gheorghe Paladi”, pe 28 septembrie, cu pneumonie comunitară viruso-bacteriană bilaterală.

O altă femeie de 60 ani, din UTA Găgăuzia, internată la IMSP SR Ceadîr-Lunga, pe 21 septembrie, a fost răpusă. Aceasta suferea și de limfom.

Cel de-al 4-lea deces este vorba despre o femeie de 71 ani, din Donduşeni, transferată de la IMSP SR Dondușeni, la Spitalul Clinic Bălţi, pe 17 septembrie. Acesta avea și alte comorbidităţi precum hipertensiune arterială gr. II, cardiopatie hipertensivă.

O femeie de 67 ani, din Ştefan Vodă, internată la IMSP SR Ștefan Vodă, pe 29 septembrie, a decedat. Acesta avea și hipertensiune arterială gr. II, boală renală.

Cel de-al 6-lea deces este vorba despre un bărbat de 70 ani, din Chişinău, internat la SCM “Gheorghe Paladi”, pe 30 septembrie, cu angină pectorală de efort CF II-III, diabet zaharat tip 2, obezitate gr. II-III.

Un alt bărbat de 60 de ani, din Orhei, transferat de la IMSP SR Orhei, la Institutul de Medicină Urgentă, pe 24 septembrie, a murit. Acesta avea și alte comorbidităţi precum angină pectorală de efort CF III, hipertensiune arterială gr. II, cardiopatie mixtă.

Un alt bărbat de 55 ani, din Ialoveni, internat la Institutul de Medicină Urgentă, pe 13 septembrie, a fost răpus. Acesta avea și ciroză hepatică.

Cel de-al 9-lea deces este vorba despre o femeie de 62 ani, din Chişinău, internată la Institutul de Medicină Urgentă, pe 1 octombrie. Acesta suferea și de angină pectorală de efort CF III, hipertensiune arterială gr. II, cardiopatie mixtă, diabet zaharat tip 2.

Bilanțul total ajunge la 1353.


Pub