Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   FOTO/ Președintele, în sacou și…

FOTO Președintele, în sacou și cămașă, anunță că a participat, împreună cu familia, la „Marea Curățenie” lansată de Primăria Capitalei

Președintele Igor Dodon anunță că a participat astăzi, 3 octombrie, la campania „Marea Curățenie”, lansată de Primăria Chișinău, condusă de colegul său de partid, Ion Ceban. Îmbrăcat la sacou și cămașă, șeful statului a publicat mai multe imagini pe pagina sa de facebook în timp ce strânge gunoiul de pe jos sau ține în mâini saci cu gunoi.

Dodon a participat la curățearea teritoriului de lângă Biserica Veche de Lemn „Adormirea Maicii Domnului” din Chișinău, acolo unde, la ora 11.00, candidatul Partidului Platforma DA se lansa în cursa electorală, iar în mesajele sale aducea mai multe critici președintelui.

„În pofida timpului posomorât de afară, toți au o dispoziție bună – în aer liber și lucrul sporește mai bine! Mă bucur că au venit mulți tineri. Înseamnă că ei nu sînt indiferenți cum va arăta orașul nostru pe viitor. Împreună cu primarul general am convenit să reabilităm, anul viitor, parcul de la porțile orașului cunoscut ca ,,vosimiorca”. Renovarea acestuia necesită investiții de minim 20 de milioane de lei care vor fi utilizați pentru amenajarea pistelor de alergat, piste pentru bicicliști, iluminat, mobilier, dar și alte zone pentru relaxarea chișinăuienilor. Împreună putem face orașul mai curat și frumos, un oraș în care vrei să trăiești”, a scris Igor Dodon.

Primarul capitalei a mulțumit tuturor celor care s-au implicat în această campanie. „Mulțumesc tuturor celor care au reacționat pozitiv și s-au alăturat acțiunilor de salubrizare pentru a aduce schimbarea în zonele verzi ale capitalei.Faptul că astăzi în toate sectoarele din capitală s-au mobilizat mii de oameni este un indicator, care ne arată că oamenii sunt implicați, nu sunt indiferenți și le pasă de orașul în care locuim.Vă amintesc că „Marea Curățenie” va continua și în săptămânile ce urmează, astfel ca să ajungem în toate curțile blocurilor. Ulterior vom iniția o acțiune de plantare a arborilor, arbuștilor în oraș”, a precizat primarul capitalei.

Campania „Marea Curățenie” a fost lansată de Primăria municipiului Chișinău la 26 septembrie. Prima acțiune de salubrizare cu participarea autorităților locale în comun cu cetățenii s-a desfășurat în sectoarele capitalei: parcuri, zone verzi etc.

Angajații municipalității, primarul general, Ion Ceban, viceprimarii, șefii de direcții au participat la salubrizarea teritoriului parcului „La Izvor” din sectorul Buiucani, ce se află în prezent în proces de renovare.

Totodată, primarul general a ținut să precizeze că acțiunile în cadul campaniei „MAREA CURĂȚENIE”, vor continua în perioada ce urmează. „Venim cu un apel către toți cei care nu sunt indiferenți, să participe și sâmbăta viitoare la aceiași oră, în cadrul acțiunilor de salubrizare a spațiilor publice din oraș”, a conchis edilul capitalei.