Principală  —  IMPORTANTE   —   Șeful interimar al INSP a…

Șeful interimar al INSP a tamponat un pieton. Poliția vine cu precizări

Sursa foto: politia.md

Vineri, 2 octombrie, în jurul orei 23:30, șeful interimar al INSP, deplasându-se la un accident rutier produs în capitală, a tamponat un pieton care traversa strada neregulamentar, se menționează într-un comunicat de presă al Inspectoratului General al Poliției.

În comunicat se precizează că acesta a solicitat imediat intervenția medicilor și i-a acordat ajutor medical. Bărbatul accidentat a fost ulterior preluat de ambulanță, acum aflându-se în afara oricărui pericol. La fața locului a fost solicitată și grupa de documentare a accidentelor rutiere, pentru stabilirea circumstanțelor.

Polițistul a fost testat alcoolscopic, fiindu-i prelevate și probele biologice. Rezultatele sunt negative. Acesta nu se afla în stare de ebrietate, anunță poliția. A fost inițiată și o anchetă de serviciu, polițistul fiind suspendat din funcție pe perioada desfășurării acesteia.

Conform informațiilor publicate anterior, din 7 septembrie 2020, șef interimar al Inspectoratului Național de Securitate Publică este Iurii Dementiev.

Iurii Dementiev a fost numit șef interimar la INSP prin ordinul Ministerului Afacerilor Interne. Acesta activează în poliție din anul 2013. În perioada anilor 1993 – 1998 a fost cursant al Academiei „Ștefan cel Mare” a MAI, iar în perioada 1998 – 2013 a deținut mai multe funcții în Departamentul Trupelor de Carabinieri.