Ce discurs a avut și ce promisiuni a făcut Andrei Năstase la evenimentul de lansare în campanie electorală

nastasesteag

Candidatul Partidului Platforma Demnitate și Adevăr la alegerile prezidențiale s-a lansat astăzi în campania electorală. Andrei Năstase va fi al doilea candidat în buletinul de vot. Vezi mai jos ce discurs a ținut acesta în cadrul evenimentului și ce promisiuni a făcut.

„Sunt convins: ceea ce urmează să se întâmple foarte curând va marca în mod esențial destinul Moldovei și al nostru, al tuturor, de aici, de acasă, și din Diaspora. Votul fiecăruia dintre noi la alegerile prezidențiale din 1 noiembrie 2020 va conta mai mult ca niciodată – pentru Moldova de azi și pentru Moldova de mâine!

Calea pe care poporul nostru a parcurs-o în ultimii ani în drumul său spre libertate și autodeterminare a fost extrem de dificilă. Am fost cu toții martorii propriei noastre lupte cu cei care și astăzi ne mai sărăcesc și umilesc. Am numărat împreună victorii importante, dar mai avem multe de făcut. În toți acești ani de muncă și implicare ne-a unit dorința noastră sinceră de a trăi normal și cu demnitate în propria noastră țară.

Indiferent ce limbă vorbim sau în ce fel de biserici mergem, toți ne dorim aceleași lucruri atât de esențiale– Libertate, Dreptate, Speranță și o viață mai bună! Iar dacă vă întrebați: SE POATE să avem vreodată ceea ce ne dorim, – Vă răspund astăzi, aici, sub privirile Bunului nostru Dumnezeu. DA! Se poate! Trebuie doar să ni le dorim cu adevărat și le vom avea. Aveți încredere în votul Dumneavoastră și în hotărârea competentă de a ne schimba în bine viața și țara!

Am decis să candidez la funcția de președinte al Republicii Moldova deoarece am încrederea și credința sinceră că putem continua împreună ceea ce am început cu mulți ani în urmă! Noi am început, în timp ce alții, atunci, au ezitat să o facă. Din frică, din lașitate, iar unii chiar din cauza trădării de țară. Este momentul ca noi toți, uniți, solidari și responsabili, să pornim reclădirea MOLDOVEI DE MÂINE. Asta înseamnă că viitorul începe astăzi!

Ori de câte ori mă gândesc la MOLDOVA DE MÂINE, asemenea vouă, mă gândesc la o țară unde dreptatea este dreptate, iar legea este lege pentru toți. Mă gândesc la o țară în care sunt locuri de muncă corect plătite, iar pensionarii NU sunt umiliți și au pensii care le ajung de la o lună la alta, o țară unde nimeni, dar absolut nimeni nu trăiește sub pragul sărăciei. Mă gândesc cu încredere la RENAȘTEREA satelor și orașelor noastre care vor avea apă și canalizare, școli, spitale sau puncte medicale dotate corespunzător.

În Moldova pe care eu mi-o doresc, fabricile închise și privatizate ilegal în ultimii 30 de ani, precum și alte sute de fabrici de prelucrare a materiei prime agricole trebuie deschise pentru a oferi oamenilor locuri de muncă bine plătite, iar averile politicienilor, deputaților, miniștrilor, procurorilor și judecătorilor ilegal dobândite, confiscate în mod constituțional, legal, fără ezitare! Iar din aceste averi confiscate vom face în așa fel încât oamenii Moldovei să fie despăgubiți.

Proiectul nostru de țară, dorința și visul nostru este să reclădim împreună MOLDOVA unde fiecare își poate face un rost, întemeia o familie și își poate crește în siguranță copiii, fără grija zilei de mâine. Putem avea aici, acasă, un sistem de sănătate care să ofere fiecărui pacient diagnostic și tratament corect și eficient, iar medicii să aibă salarii corecte. MOLDOVA DE MÂINE este țara în care elevii și studenții știu de ce învață, au condiții moderne pentru studii, iar dascălii lor au salarii comparabile cu cele din România și din alte țări ale Uniunii Europene și ale restului lumii dezvoltate.

Moldova pe care ni-o dorim este cea în care mediul de afaceri este competitiv, concurența transparentă, se plătesc taxe și impozite corecte, nu exagerate, toată economia produce plusvaloare și crește calitatea vieții oamenilor. Întreprinzătorii vor fi eliberați de șantajul oligarhic, de povara taxelor de protecție și a dijmei politice. Așa cum, MOLDOVA DE MÂINE este locul în care performanțele agriculturii noastre sunt garantate de investiții și subvenții consistente, de soluții integrate pentru procesarea producției agricole naționale și valorificarea acesteia pe piețele interne și externe.

Știu sigur că Republica Moldova își poate recăpăta foarte repede reputația și predictibilitatea diplomatică pe plan internațional prin modelul de conduită al președintelui. Încrederea cetățenilor în toate instituțiile statului poate fi refăcută, păstrată și consolidată. Avem nevoie de încredere în propriile noastre conștiințe și vom putea să rezolvăm toate problemele care apasă astăzi pe umerii societății noastre, în ansamblul ei.

Există încă anumiți oameni care încearcă să transforme funcția de președinte într-o funcție decorativă și să deturneze astfel interesul public față de alegerile care se apropie. Este doar o altă mostră evidentă de propagandă, un alt model de dezinformare în urma căruia vor să câștige tot cei care astăzi se află la putere.

Ce voi face în calitate de președinte al Republicii Moldova? Această întrebare și-o pune fiecare candidat, dar nu fiecare găsește un răspuns adecvat, pentru că nu fiecare este dispus să meargă pe acest drum până la capăt.

1. În calitate de Președinte al Republicii Moldova, eu voi pune în aplicare imediată Hotărârea parlamentului privind starea de captivitate a statului, pe baza căreia vom elimina cu determinare toate elementele mafiote și oligarhice din fruntea instituțiilor statului. Anunț public că în mandatul meu de președinte autoritatea judecătorească va fi eliberată și obligată să finalizeze cu rapiditate toate dosarele penale de rezonanță, începând cu cel al uzurpării puterii în stat, continuând cu cel al furtului și spălărilor de miliarde de dolari cu condamnarea făptuitorilor, confiscarea averilor acestora și recuperarea miliardelor și nu în ultimul rând finalizarea dosarelor politice.
2. Voi convinge Parlamentul, prin inițiativă legislativă, să voteze introducerea în Constituție a unui text de lege prin care fiecărui cetățean să i se asigure un venit minim garantat, de cel puțin 2500 de lei, care să nu-l mai plaseze sub pragul sărăciei.
3. Voi demara, folosind prerogativele constituționale, verificarea tuturor averilor adunate de deputați, judecători, procurori, miniștri și parlamentari în ultimii 30 de ani și confiscarea celor dobândite ilegal, iar din aceste sume voi face în așa fel încât oamenii țării să fie despăgubiți.
4. Voi propune soluții pentru redeschiderea fabricilor închise sau înstrăinate ilegal, așa încât să oferim locuri de muncă mai bine plătite oamenilor. Actele neconforme cu legea vor fi anulate legal, iar toate activele se vor întoarce în patrimoniul statului.
5. Mă voi asigura, respectând întocmai textul Constituției, de buna funcționare a instituțiilor statului și voi promova cooperarea loială între aceste instituții în beneficiul oamenilor și al țării. Consiliul Suprem de Securitate și Armata noastră națională vor fi entități de stat eficiente și vor avea în fruntea lor un comandant suprem și un președinte pe măsură.
6. Voi repune Moldova, prin abordări impecabile, pe harta diplomatică, economică și financiară a lumii și vom munci pentru a-i reface reputația și credibilitatea ca stat membru al spațiului cultural și spiritual european.
7. Voi contribui la emanciparea întregii noastre societăți amendând, prin poziționări publice tranșante, minciuna, propaganda, manipularea.
8. Voi încuraja meritocrația și profesionalizarea tuturor instituțiilor statului și voi lansa proiecte multianuale de consens politic național în domeniile securității naționale, inclusiv economice, financiare și energetice, precum și a siguranței fiecărui cetățean în parte, în domeniul justiției, al sănătății, al educației, al agriculturii, al industriei și al economiei în general.
9.Voi face tot posibilul pentru renașterea satelor, pentru promovarea familiei și a valorilor tradiționale, a obiceiurilor și culturii noastre milenare.

Am enumerat doar câteva din direcțiile în care voi acționa ca președinte, implementând, alături de Guvern, proiectul de țară pe care îl propun oamenilor, în toate detaliile sale.

Este foarte important să reclădim MOLDOVA DE MÂINE judecând alegerea pe care o vom face cu măsura faptelor din trecut ale candidaților și vă încurajez să credeți cu tărie în conștiințele și caracterele care vor sta la baza celei de a doua renașteri a poporului nostru.

Fac apel la înțelepciunea noastră, a tuturor, la rațiunea și obiectivitatea pe care suntem obligați să le activăm acum, când trebuie să ne alegem cu responsabilitate viitorul!

Pe 1 noiembrie, avem oportunitatea de a oferi întregii lumi un exemplu solid de maturitate socială, un exemplu de unitate în jurul principiilor și valorilor democratice care garantează libertatea și prosperitatea unui popor, unitate pentru care am luptat și luptăm în continuare cu toată ființa noastră națională.

În spatele meu se află o biserică. Iar din acest loc binecuvântat de Dumnezeu, vă spun tuturor că dincolo de noi înșine, de alegerile, bucuriile, emoțiile, suferințele sau orgoliile noastre stau așezate, în conștiința noastră, infinit mai multe lucruri care ne unesc decât cele care ne despart. Iată de ce, apelul meu se adresează tuturor oamenilor Moldovei, indiferent ce limbă vorbesc, indiferent în ce fel de biserici își botează copiii. Dacă suntem uniți, vom câștiga! Nimeni nu ne poate opri, indiferent care este numele lui sau funcția pe care o ocupă.

Oferiți MOLDOVEI DE MÂINE o șansă. Oferiți generațiilor care vin un viitor corect și bun aici, acasă. Prin decizia voastră îi puteți aduce acasă pe toți cei dragi, pentru că ei se vor întoarce doar dacă vor simți cu adevărat că Moldova se schimbă, dacă vor înțelege că tot ceea ce vom face nu vom face pentru o lună sau cinci, un an sau zece, ci o vom face cu siguranță pentru totdeauna!

Acesta este visul meu, acesta este visul nostru…MOLDOVA DE MÂINE, MOLDOVA PROSPERĂ!

Cu tot ce va avea EA mai bun de oferit poporului nostru. Voi avea grijă de țară cu acelaș drag și cu aceeași sârguință ca de familia mea, de copiii mei. Și vă spun acest lucru, aici, atât de aproape de locul în care credința noastră se făptuiește de mii de ani, din timpurile în care ne-am așezat pe aceste pământuri.

Aveți încredere și lăsați timpul să-mi măsoare vorbele așa cum știe el mai bine. Vă îndemn să aveți curajul MOLDOVEI DE MÂINE, țara normală pe care cu toții ne-o dorim. Și vă mai rog, acum, la final, să căutăm cu sinceritate dincolo de noi înșine, dincolo de ceea ce încă suntem, miracolul ADEVĂRULUI care străjuiește lumea dreaptă de pe acest pământ. O lume, dragii mei prieteni, în care și noi avem loc. O lume care ne așteaptă și care ne va primi cu brațele deschise.

Iar ADEVĂRUL pe care toți suntem datori să-l asumăm și să-l spunem pruncilor noștri este că MOLDOVA DE MÂINE aparține oamenilor drepți, cinstiți și curajoși. Aparține vouă, tuturor celor care înțelegeți astăzi că fără trecut nici un popor nu are viitor, așa cum doar prin curajul propriului destin, o națiune va supraviețui istoriei și se va reuni.

Vă chem pe toți lângă mine să construim MOLDOVA DE MÂINE. Să o facem dreaptă, prosperă, mândră și puternică. Aveți încredere, împreună vom reuși! Lucrurile bune încep cu DA! Doamne ajută!”

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente