/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

Valeriu Munteanu: „CEC are o bază de date din Evul Mediu, cu iz de fraudă electorală”

missing
03 octombrie 2020, ora 17:47

Președintele Partidului Politic USB, Valeriu Munteanu, acuză Comisia Electorală Centrală de erori grave în sistem, care ar putea duce la fraude electorale. Reprezentanții instituției spun că vor reveni cu o declarație oficială referitor la acuzațiile politicianului.

„Am venit azi la CEC să verificăm semnăturile prezentate, și procesate deja de CEC, de reprezentantul MPU Dorin Chirtoacă. Primul lucru pe care l-am făcut a fost să verificăm dacă cei prezenți sunt calificați corect de soft-ul CEC și mare mi-a fost mirare că din 4 membri MPU, semnatura mea și a domnului Ion Calmîc au fost calificate greșit pe motivul domiciliului. Am prezentat fizic buletinele de identitate și am demonstrat (iar cel puțin trei membri CEC) au recunoscut că sistemul și baza de date a CEC (după care se organizează alegeri) are erori grave. Iar în situația mea și a domnului Calmîc avem câteva mii de semnatari, care au fost invalidați de CEC”, a declarat Valeriu Munteanu pe rețelele sociale.

„Muncim în continuare iar concluziile sunt la fel de triste, CEC admite erori umane, operează cu un program defect, după care admite sau respinge candidații în alegeri, și sunt multe alte întrebări. De azi nu mai pot crede că în procesul votării și procesării voturilor, soft-ul CEC nu va face aceleași greșeli, favorizând o puternică fraudă electorală”, a mai adăugat Munteanu.

Mai mult, acesta a menționat că CEC le-ar fi anulat 1600 de semnături: „La ora actuală, trecem de limita de 15 mii de semnaturi, conform datelor preliminare prezentate de CEC, dar conform CEC nu trecem de 18 raioane cu 600 de semnături valabile, concluzie CEC pe care o respingem cu vehemență din moment ce în câteva ore de verificări am demonstrat de zeci de ori că soft-ul CEC este unul defect, imcomplet și sau manipulabil. Pe același motiv ca la mine și dl Calmîc (domiciliu incorect) CEC vrea să ne anuleze 1600 de semnături, chiar dacă le-am demonstrat și au recunoscut că soft lor este defect. Elucubrațiile CEC ar putea duce la neadmiterea domnului Chirtoacă în alegeri și o pavază pentru o fraudă cosmică la alegeri, mare cât toată Siberia”, a conchis politicianul.

Contactați de echipa TV8, reprezentanții Comisiei Electorale Centrale au spus că vor reveni în curând cu un răspuns oficial vizazi de acuzațiile aduse.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram